Pennen klikkes nemt fast på bagsiden ved hjælp af magneter.

Samsung Galaxy Tab S6

Samsungs tablet er i topklasse, og den medfølgende pen gør det nemt at tage noter.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Samsung
8.8

Når en tablet koster nogenlunde det samme som en gennemsnitlig bærbar pc, kan man godt forvente sig lidt ekstra. Heldigvis lever Samsungs luksustablet, Galaxy Tab S6, også op til det lidt skræmmende prisskilt.

Det er en hurtig tablet, som kører både styresystemet Android og alle apps lynhurtigt. Det eneste problem, vi stødte på, var en smule hakken, når vi rullede meget hurtigt ned gennem en lang hjemmeside.

Skærmen er en af Galaxy Tab S6’s virkelig stærke sider. Kontrasten er fremragende, og den høje opløsning får billedet til at stå ekstremt skarpt.

Galaxy Tab S6 er en slank sag. Bagsiden er i aluminium og temmelig glat. Det er slemt nok i en telefon, men i en tablet, der vejer noget mere, bliver det ret trættende at holde den i hånden gennem længere tid. Det skal dog nævnes til Samsungs forsvar, at den glatte bagside er et generelt problem på tablets – også Apples populære iPads.

Der sidder højtalere i begge sider af både top og bund. Det er smart, fordi du så kan få stereolyd, uanset hvordan du vender din tablet. Lyden er høj og klar og hæver sig over de fleste konkurrenter.

Der er i øvrigt intet stik til hovedtelefoner i Galaxy Tab S6. Her er du nødt til at bruge Bluetooth eller anskaffe en adapter til USB-C-stikket.

Der følger til gengæld en avanceret pen med Galaxy Tab S6. Den slags må man ellers betale over dyrt for, hvis man vil bruge en tilsvarende pen med sin iPad. Pennen er perfekt til at tage noter med på skærmen. Der er stort set ingen forsinkelse, når du skriver, så oplevelsen er næsten den samme som med en kuglepen og en notesblok.

Samsungs S-Pen er ikke bare god til at skrive med på skærmen; du får også flere muligheder for at betjene menuerne i Galaxy Tab S6. Der er en lille fordybning på bagsiden af tabletten, hvor du kan sætte pennen fast. Den låses magnetisk fast, men er meget nem lige at gribe fat i, når du har brug for den.

 


+ Flot skærm

+ Praktisk pen

– Dyr

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Samsungs tablet er i topklasse, og den medfølgende pen gør det nemt at tage noter.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Qualcomm Snapdragon 855
Hukommelse (RAM)
6 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
10,5 tommer
Skærmopløsning
2560 x 1600 pixels
Batterikapacitet
7040 mAh
Tilslutninger
USB C
Styresystem
Android 9.0
Mål
245 x 159 x 5,7 mm
Vægt
420 gram
Kamera
8 megapixels bagpå, 1,2 megapixels foran
Simkort-type
Ingen
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
802.11ac (Wi-Fi 5)