Den gode skærm fylder næsten fronten, så der er ingen fysisk hjemknap.

Samsung Galaxy Tab S5e

Samsungs tablet er for dig, der tit har brug for at tage din tablet med dig. Den er ekstremt slank og let.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Samsung
8.3

Samsungs nye tablet, Galaxy Tab S5e, er både slank og let. Med en tykkelse på kun 5,5 mm får den en topmoderne smartphone til at virke tyk og klodset, når man lægger den på bordet ved siden af telefonen for at sammenligne. Galaxy Tab S5e er da også Samsungs hidtil tyndeste og letteste tablet.

På trods af det meget slanke kabinet er det lykkedes Samsung at indbygge fire udmærkede højtalere, så du kan få stereolyd, ligegyldigt om du vender Galaxy S5e på langs eller på højkant.

Der er desværre også en pris, man må betale for en tablet, der kun er en halv centimeter tyk. Samsung har nemlig måttet undlade et stik til hovedtelefoner. Den eneste indgang på Galaxy Tab S5e er et USB-C-stik i bunden. Heldigvis ligger der en adapter i kassen, så du kan slutte dine høretelefoner til USB-C-stikket.

Bagsiden af tabletten er udformet i aluminium. Det er lidt glat at holde fast i, men det fordeler varmen fint, når tablettens processor belastes med hårdt arbejde. Sammen med den lave vægt gør det tabletten behagelig at sidde med mellem hænderne – også i længere tid ad gangen.

Tænd-sluk-knappen flugter med tablettens side. Der er indbygget en velfungerende fingeraftrykslæser i knappen, som logger dig ind på tabletten næsten øjeblikkeligt.

Galaxy Tab S5e leverer en ydelse, der er meget godt på højde med prisniveauet. Brugergrænsefladen fungerer uden hakkende animationer eller forsinkelser, og du kan også spille krævende 3D-spil fra Play Store.

Skærmen er, som altid fra Samsung, et af højdepunkterne. Den er stor, lysstærk og har en fantastisk kontrast, hvor hvid tekst på sort baggrund nærmest skærer i øjnene.

Det største minus er Samsungs indbyggede digitale assistent, Bixby, som slet ikke er på omgangshøjde med Google Assistent, og så findes Bixby ovenikøbet ikke på dansk, så du må tale engelsk, hvis du fx vil spørge den om, hvordan vejret bliver. Du skal bare stryge til højre fra hjemmeskærmen for at åbne Bixby, så assistenten er en central del af brugerfladen.


+ Fin ydelse

+ Fantastisk skærm

– Bixby taler ikke dansk

– Intet hovedtelefonstik

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Samsungs tablet er for dig, der tit har brug for at tage din tablet med dig. Den er ekstremt slank og let.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Quad Core, 2,15 GHz + 1,6 GHz
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
64 gigabytes
Skærmstørrelse
10,5 tommer
Skærmopløsning
2560 x 1600 pixels
Batterikapacitet
7.040 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Android 9.0
Mål
245 x 160 x 5,5 mm
Vægt
400 gram
Kamera
13 megapixels / 8 megapixels
Benchmark (højest er bedst)
5688 (Geekbench)