Rillerne i begge sider af bunden gemmer på to højtalere. Der sidder et tilsvarende sæt i toppen.

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4 kan bruges næsten som en pc ved hjælp af styresystemet Samsung DeX.

af #Tablet #Samsung
8.8

Samsung Galaxy Tab S3 var den bedste Android-tablet, da vi testede den i en stortest med en håndfuld andre tablets. Nu er efterfølgeren Galaxy Tab S4 klar, og den holder niveauet fra forgængeren.

Galaxy Tab S4 har glas på både for- og bagside, så den er ret glat at sidde med mellem hænderne. Den gør sig bedst, hvis den ligger fladt ned eller står placeret i en holder.

Her kan du så bruge den hurtige tablet til fx at tage håndskrevne noter. Galaxy Tab S4 adskiller sig nemlig fra fx iPad ved, at der følger en pen med i pakken. Hvis man ved, man har tænkt sig at bruge pennen, så er det rart at spare den ekstraudgift.

Samsungs pen giver nogle ekstrafunktioner, så du fx kan tage et skærmbillede og skrive noter på det i én ombæring. Pennens streg på skærmen opdateres næsten øjeblikkeligt, så det er nemt at skrive, så det kan læses igen senere.

God skærm

Skærmen er en af de stærkeste sider ved  Galaxy Tab S4. Det er en AMOLED skærm, og det betyder blandt andet, at kontrasten er exceptionel god. Hvor en traditionel LED-skærm sender lys gennem alle pixels på skærmen, så kan AMOLED skærmen slukke for hver enkelt pixel, så farven sort faktisk også ser helt sort ud i stedet for blot mørkegrå, som det ofte er tilfældet på en LED-skærm. Det sætter man fx pris på, hvis man ser en film med en stjernehimmel eller når hvide rulletekster ruller henover en sort skærm.

Hvis du ser film eller hører musik på Galaxy Tab S4, så vil du også sætte pris på de fire indbyggede højtalere. Deres placering gør, at lyden er i stereo, uanset hvordan du vender tabletten. Og så leverer højtalerne i  øvrigt en god lyd — når man tager i betragtning, at den kommer fra en flad tablet.

Samsungs digitale assistent, Bixby, dukker op, hvis du skubber startskærmen ud til højre. Bixby leverer fx nyheder og kalenderaftaftaler samlet i ét  skærmbillede, men den er ikke på niveau med Googles tilsvarende tjeneste, Google Assistent, så Bixby føles egentlig bare lidt som en klods om benet.

Det gør Samsung DeX til gengæld ikke. DeX er et Windows-lignende system, som du kan skifte til ved et tryk på et ikon. I stedet for at sidde med en typisk Android-oplevelse, og apps der fylder hele skærmen, så åbner apps i stedet for i vinduer, som du kan trække rundt med og lukke ved et tryk på et kryds i hjørnet. Det gør det nemmere at arbejde med flere programmer på samme tid og trække indhold fra det ene vindue til det andet. Det er oplagt at bruge Samsung DeX sammen med en Bluetooth-mus og -tastatatur eller måske med Samsungs eget tastatur-cover, som kan købes som ekstraudstyr. Så kan du arbejde med Galaxy Tab S4, som om du sad ved en bærbar pc.

 

+ Samsung Dex virker som en pc

+ Skærmen er fantastisk

– Assistenten Bixby er overflødig

 

Kan købes her:

www.pricerunner.dk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Galaxy Tab S4 er en vellykket tablet med en virkelig god skærm. Kun den digitale assistent Bixby rokker ved det gode helhedsindtryk.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Snapdragon 835
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
64 gigabytes
Skærmstørrelse
10,1 tommer
Skærmopløsning
1600 x 2560 pixels
Batteritid
16 timer
Batterikapacitet
7300 mAh
Tilslutninger
USB C
Styresystem
Android 8.1.0
Mål
24,9 x 16,4 x 0,71 cm
Vægt
482 gram
Kamera
13 megapixels (foran), 8 megapixels (bagpå)
Simkort-type
Nano
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
802.11ac
Benchmark (højest er bedst)
Processor: 68716, Grafik: 77806, Brugergrænseflade: 48044, Hukommelse: 7944, Samlet måling: 202510