Pennen kan gemmes i toppen af Active2.

Samsung Galaxy Tab Active2

Robust tablet i gummiindpakning

af #Tablet #Samsung
6.9

Tablets kan godt virke lidt anonyme, når man kigger på dem i slukket tilstand. En stor sort glasplade foran og noget børstet aluminium på bagsiden.

Sådan er det IKKE i Samsungs Galaxy Tab Active2. For det første er bagsiden af slagfast plastik. For det andet kan bagpladen tages helt af. Det sidste fandt jeg ud af, efter jeg havde skyndt mig at sætte Active2 til opladning, lige efter jeg havde pakket den ud af kassen. Længere nede i kassen lå nemlig et batteri, som først skal sættes i.

Det minder meget om opbygningen i Samsungs håndværkermobiler, der også gik under navnet Active. Faktisk kan den udgave af Galaxy Tab Active2, som jeg havde til test, også bruges som en telefon – ganske vist en noget overdimensioneret en af slagsen. Når bagbeklædningen er pillet af, er der nemlig også plads til at sætte et SIM-kort i, så tabletten kan bruges til opkald og hente data via en 4G-forbindelse til den nærmeste telefonantenne. Opkald fungerer efter hensigten, men tabletten er lidt for at stor at holde om med en hånd, og den ligner en grotesk stor rekvisit til en nissejulekalender, når man holder den op til øret. Et Bluetooth-headset kan anbefales.

Hastigheden er på det jævne, men det er heller ikke det centrale i denne tablet. Det er der imod det robuste ydre, og det fejler ikke noget. I kassen ligger en tykt gummicover, som man trækker ud over alle kanter på Active2, så kun skærmen og stikkene er fri. Udover at beskytte tabletten, så giver det også plads til en pen, som kan skubbes ind øverst i coveret. Coveret får Active2 til at virke meget robust. Jeg forsøgte ikke at slå søm i med Active2, men jeg lod den falde cirka en halv meter, uden at det gav den en skramme.

Den medfølgende pen giver adgang til nogle smarte notefunktioner, som virker henover alle apps på tabletten. Der er en lille distraherende forsinkelse, når du skriver på skærmen, men resultatet lignede alligvel min sædvanlige håndskrift, og notefunktionen gør det nemt at arbejde på tværs af flere apps på én gang.

Under skærmen sidder tre fysiske knapper til henholdsvis senste apps, hjem til startskærmen og fortryd. Det er altid rart rigtige knapper, der i modsætning til berøringsfølsomme knapper, også nemt kan bruges med fugtige fingre, og det kan man jo nemt komme ud for med en vandtæt tablets, der inviterer til at blive taget med udendørs.

Prisen på Samsung Galaxy Tab Active2 er lidt høj i forhold til, at skærmen kun er på 8 tommer, men hvis du har brug for en virkelig robust tablet til fx en aktiv ferie, så er pengene givet godt ud. Hvis du der imod bare skal have en tablet til at sidde i sofaen med, så kan du finde både lettere, hurtigere og billigere alternativer.

Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

 

+ Meget robust

+ Vandtæt

– Tung

– Ikke så hurtig

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Samsungs tablet er god, hvis du har brug for en tablet, der kan klare en lidt håndhændet behandling.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 7870
Hukommelse (RAM)
3 gigabytes
Lagerplads
16 gigabytes
Skærmstørrelse
8 tommer
Skærmopløsning
800 x 1280 pixels
Batterikapacitet
4450 mAh
Styresystem
Android 7.1.1
Mål
127.6 x 214.7 x 9.9 mm
Vægt
415 g
Kamera
8 megapixels, autofocus, LED blitz + 5 megapixels
Netværk
802.11 a/b/g/n/ac