Ebogslæseren har indbygget lys, så du kan læse i mørke.

PocketBook Touch Lux 4

En udmærket ebogslæser med danske menuer, men det havde været rart med en indbygget elektronisk boghandel.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #PocketBook
7.9

PocketBook Touch Lux 4 er en god ebogslæser, hvis du selv er klar til at arbejde lidt for at få bøger over på den.

Der er nemlig ikke indbygget en elektronisk boghandel, så du kan købe dine bøger direkte i læseren. Det virker lidt mystisk, for der er faktisk et link til en boghandel på startskærmen, men når man trykker på det, åbnes bare en browser med Googles søgemaskine. Heldigvis er der enkle måder at flytte bøger eller andre tekster over på Touch Lux 4. Du kan sende bøger til læseren via en email-adresse, eller du kan bruge en gratis konto hos lagertjenesten Dropbox, som er integreret i Touch Lux 4. Endelig kan du også bare flytte bøger over på et microSD-kort og sætte det ind i bunden af ebogslæseren. Så udvider du også samtidig den indbyggede lagerplads.

Specifikationerne på Touch Lux 4 virker ikke just overvældende med en halv gigabyte arbejdshukommelse og otte gigabytes lagerplads til dine bøger, men der skal faktisk ikke mere til. Ebogslæseren føles slet ikke langsom, når du bevæger dig rundt i menuerne eller bladrer i en bog, og der er plads til hundredevis af ebøger i fx det udbredte epub-bogformat, for de fylder sjældent mere end nogle få megabytes. PocketBook angiver selv lidt optimistisk, at ebogslæseren kan indeholde op til 3.000 bøger.

Det tager kun et øjeblik at komme i gang med ebogslæseren PocketBook Touch Lux 4. Du skal blot vælge sprog, så er du klar til at læse.

Der medfølger en kort brugervejledning i en lille folder, men den er skrevet med små bogstaver, at vi måtte bruge en lup for at tyde den. Heldigvis ligger den komplette vejledning i en dansk udgave på selve ebogslæseren.

Læsning af bøger er forholdsvis ligetil. Ligegyldigt hvor du berører skærmen under læsning, så bladrer Pocket Lux 4 en side frem i bogen. Hvis du får brug for at bladre tilbage, er du nødt til at bruge en af knapperne under skærmen. Det havde været lidt mere praktisk, hvis man kunne trykke på venstre side af skærmen for at bladre tilbage.

Under læsning har du adgang til en udmærket Engelsk-Dansk ordbog. Du skal blot trykke på et ord på skærmen for at se dets ordbogsopslag. Så får du både eksempler på, hvordan ordet kan anvendes på engelsk og en dansk oversættelse af ordet.

Touch Lux 4 husker, hvor langt du har læst i din bog og gemmer sidetallet på nettet, så du bare kan læse videre i PocketBooks app på din telefon eller tablet, hvis du får lyst til at læse, når du ikke har fået din ebogslæser med dig.

Som en fin lille detalje er der ikke bare lys i skærmen, men også i slukknappen, så den er nem at finde.

 


+ God skærm

+ På dansk

– Ingen bogbutik

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En udmærket ebogslæser med danske menuer, men det havde været rart med en indbygget elektronisk boghandel.

Specifikationer

Mærke
PocketBook
Hukommelse (RAM)
512 megabytes
Lagerplads
8 gigabytes
Skærmstørrelse
6 tommer
Skærmopløsning
1024 x 758 pixels
Batteritid
Op til en måned
Batterikapacitet
1500 mAh
Tilslutninger
Micro-USB
Mål
16,3 x 10,8 x 0,8 cm
Vægt
155 gram
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wifi
Andet
Formater: PDF, PDF(DRM), EPUB, EPUB(DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TXT, CHM, HTM, HTML, MOBI, ACSM, JPEG, BMP, PNG, TIFF