Du bladrer ved at røre ved skærmen eller trykke på knapper nederst på InkPad X.

PocketBook InkPad X

InkPad X er lige noget dig, der synes, at skærmene på almindelige ebogslæsere er for små.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #PocketBook
9.0

PocketBook InkPad X er en vellykket ebogslæser, der egner sig særlig godt til os, der foretrækker lidt større bogstaver.

Ebogslæseren er nemlig noget større end de mest udbredte modeller: Skærmen er på hele 10,3 tommer. Det giver et skærmareal, der svarer nogenlunde til en stor indbundet bog.

En af de mange fordele ved en ebogslæser er, at du selv bestemmer, hvordan teksten ser ud. Du kan både vælge skrifttype, margin og tekststørrelse, og vi kunne gladeligt lægge de læsebriller væk, som ellers er en nødvendighed for at læse tekster på en mere almindelig ebogslæser med en skærm på seks tommer.

Skærmen på InkPad X har en udmærket kontrast mellem bogstaver og baggrund. Teksten står flottest, når du har en lampe eller sollys til at lyse skærmen op, men du kan også tænde for skærmens indbyggede lys, så du kan læse i et mørkt lokale.

Den indbyggede boghandel er kun på de store hovedsprog, så du må selv overføre bøger, hvis du vil læse på dansk. Det er heldigvis nemt at sende en pdf eller en bog i epub-format til Pocketbook, fx via den gratis lagertjeneste Dropbox.

Menuerne i ebogslæseren er heldigvis på dansk, og det er nemt at finde rundt i de forinstallerede apps. Her finder du blandt andet en internetbrowser, som du kan bruge til at logge på bogtjenester på nettet. Vi loggede på bibliotekernes Ereolen og kunne læse en dansk bog, som om den lå lokalt på vores Pocketbook. Der var bare en svag forsinkelse en gang imellem, når vi bladrede, og næste side lige skulle hentes fra nettet. Desværre kan du ikke installere apps fra fx Mofibo, så du er afhængig af, at din bogtjeneste har bøgerne liggende på en hjemmeside, der kan vises i browseren.

Der er også en forsinkelse, når du skal taste bogstaver ind for fx at søge efter en bog, men generelt opdateres skærmbilledet hurtigt. PocketBook InkPad X er bedre til at rulle ned gennem en lang liste af bøger end andre ebogslæsere, vi har prøvet. Det elektroniske blæk i ebogslæsere er generelt langsomt til at opdatere skærmbilledet, men PocketBook “snyder” lidt ved at opdatere med et nyt skærmbillede uden helt at slette det foregående. Det giver en mere flydende oplevelse, når du skubber dig ned gennem en lang siden, men det efterlader også ind imellem et spøgelsesbillede af noget, der tidligere har været vist på skærmen.


+ Stor skærm

+ Kan læse bøger i browseren

– Ingen dansk boghandel

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

InkPad X er lige noget dig, der synes, at skærmene på almindelige ebogslæsere er for små.

Specifikationer

Mærke
PocketBook
Processor
1 GHz dual core
Hukommelse (RAM)
1 gigabyte
Lagerplads
32 gigabytes
Skærmstørrelse
10,3 tommer
Skærmopløsning
1872 ×1404 pixels
Batteritid
Op til 30 dage
Batterikapacitet
1.500 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Linux
Mål
24,9 x 17,3 x 0,8 cm
Vægt
300 gram
Andet
227 PPI