Skærmen har en opløsning på 1404 x 1872 pixels.

PocketBook InkPad Color

Med InkPad Color kan du læse ebøger på en stor og flot farveskærm.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #PocketBook
8.8

Med sin farveskærm ligger ebogslæseren InkPad Color et sted mellem traditionelle sort/hvide ebogslæsere og tablets som Apples iPad. Og det er bestemt ikke noget dårligt sted at være, for du får det bedste fra begge verdener.

På den ene side kan du læse i timevis på skærmen uden at blive træt i øjnene, og på den anden side kan du se detaljerede kort og illustrationer i farver i de bøger, du læser. Det sidste har været lidt af et handicap for blandt andre den populære ebogslæser Kindle fra Amazon.

På InkPad Color har illustrationerne ikke bare fået farver, de er også blevet større takket være skærmens 7,8 tommer. De fleste ebogslæsere er kun på seks tommer, og den ekstra skærmplads gør også en stor forskel, hvis man har nået læsebrillealderen og fortrækker lidt større bogstaver.

Læseoplevelsen på InkPad Color er på niveau med de bedste ebogslæsere. Du bladrer ved at berøre skærmen eller ved at trykke på knapper på den nederste del af InkPad Color. Her finder du også en “hjem”-knap, der leder til startskærmen, og en menuknap, der åbner en menu, som knytter sig til det indhold, du har på skærmen.

Skærmen kan oplyses, så du kan læse i mørke, og der er en udmærket kontrast mellem de mørkegrå bogstaver og den lyse baggrund. En af ulemperne ved den elektroniske blækteknologi, som skærmen benytter sig af, er, at skærmen ikke opdateres særlig hurtigt. InkPad Color snyder sig lidt uden om det problem ved ikke at slette det foregående skærmbillede helt, før det næste vises. Det efterlader en svag skygge af det gamle skærmbillede, som skæmmer indtrykket lidt. Til gengæld får du mulighed for at rulle ned gennem en hel kolonne af bøger i en glidende bevægelse. Det har vi ikke set så veludført på andre ebogslæsere.

Den største mangel ved InkPad Color er danske bøger. Der er indbygget en boghandel, så du kan købe bøger på hovedsprogene direkte på InkPad Color, men hvis du vil have nye danske bøger, må du købe dem andetsteds og flytte dem over på ebogslæseren. De nemmeste måder at gøre det på er ved at sende bogen til ebogslæserens egen mailadresse eller ved at koble en Dropbox-konto sammen med InkPad Color.

Der er indbygget nogle udmærkede apps, og det lykkedes os at logge på bibliotekernes ebogstjeneste, Ereolen, og låne og læse en bog. Det var ikke helt så nemt som at læse en bog direkte på ebogslæseren, men det fungerede i hvert fald.

Ebogslæseren kan åbne et bredt udvalg af filer, og du kan fx også sende PDF’er til den og læse dem i ro og mag på den gode skærm.


+ Stor skærm

+ Forsider og illustrationer i farver

– Ingen dansk boghandel

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Med InkPad Color kan du læse ebøger på en stor og flot farveskærm.

Specifikationer

Mærke
PocketBook
Processor
Dual Core 2x 1 GHz
Hukommelse (RAM)
1 gigabyte
Lagerplads
16 gigabytes
Skærmstørrelse
7,8 tommer
Skærmopløsning
1404 × 1872 pixels
Batteritid
Op til en måned
Batterikapacitet
2900 mAh
Mål
19,5 x 13,6 x 0,8 cm
Vægt
225 gram
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wi-Fi, Bluetooth