De smalle knapper i bunden er svære at nå, når du holder InkPad Color 3 i én hånd.

PocketBook InkPad Color 3

InkPad Color 3 kan vise flotte farveillustrationer i dine e-bøger.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #PocketBook
8.2

InkPad Color 3 har den flotteste farveskærm, vi har set i en e-bogslæser. Skærmen er på 7,8 tommer (cirka samme størrelse som en stor paperback-bog) og den fungerer fint til både læsning af e-bøger og visning af illustrationer i bøger eller dokumenter. På grund af den særlige elektroniske blæk er farverne dog mere matte end på fx en iPad.

Bogstaver står til gengæld skarpt med en god kontrast til den lysegrå baggrund, og oplevelsen af at læse på skærmen minder meget om en bog. Forskellen er blot, at du med InkPad Color 3 kan have tusindvis af bøger med dig, og hvis du ikke lige kan finde dine læsebriller, kan du hurtigt ændre skriftstørrelsen, så du nemmere kan læse, hvad der står. Du kan godt læse på skærmen uden at tænde det indbyggede lys, men kontrasten er ikke så god, og det kræver stærkt eksternt lys fra solen eller en lampe. Når det indbyggede lys tændes, bliver baggrunden mere hvid end grå, og det er meget nemmere at tyde bogstaverne. Lyset trækker selvfølgelig lidt ekstra på batteriet, men vi kunne alligvel læse en hel bog fordelt over et par uger, før e-bogslæseren trængte til at blive ladet op igen.

Læsningen er generelt en behagelig oplevelse på InkPad Color 3. Du bladrer ved at stryge hen over skærmens overflade. Du kan også bruge knapperne nederst på forsiden, men de er meget smalle og svære at nå uden at miste dit greb om kanten, så vi brugte dem stort set ikke.

Den sorte ramme om skærmen har en passende bredde, så du kan holde fast på InkPad Color 3 uden at komme til at bladre ved et uheld. De to nederste hjørner af kanten er afrundede, så de ikke prikker ind i din håndflade, når du holder InkPad Color 3 i én hånd.

Menusystemet i Pocketbook er oversat fra engelsk, og det er nemt af finde rundt i din bogsamling. Der er en indbygget boghandel, men bøgerne er mestendels på engelsk. Hvis du vil have bøger på dit eget sprog, kan du selv overføre dem i de mest brugte formater til e-bøger. Du kan også bruge InkPad Color 3 til at læse PDF’er eller se billeder. Det er ingen sag at flytte dokumenter til e-bogslæseren, for du kan vælge mellem flere metoder. Vi foretrak at bruge den gratis lagertjenste Dropbox, hvor vi blot skulle lægge en PDF i en særlig mappe for at få den over på e-bogslæseren.


+ E-bogslæser med farveskærm

+ Praktisk størrelse

– Dårlige knapper

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

InkPad Color 3 kan vise flotte farveillustrationer i dine e-bøger.

Specifikationer

Mærke
PocketBook
Processor
Dual Core (2×1 GHz) processor
Hukommelse (RAM)
1 GB
Lagerplads
8 GB
Skærmstørrelse
7,8"
Batteritid
Op til en måned
Tilslutninger
USB-C
Mål
19,5 x 13,7 x 0,8 cm
Vægt
210 g
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wi-Fi, Bluetooth