Den store skærm gør det nemmere at ramme fx krydset til at lukke vinduer i Windows.

Microsoft Surface Pro 9

Surface Pro 9 er en vellykket Windows 11-tablet med en stor skærm.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Microsoft
9.2

Windows har aldrig virket helt perfekt på en tablet, men Surface Pro 9 fra Microsoft får det til at fungere bedre end nogensinde.

Den største forbedring skyldes Windows selv, for Windows 11 gør det nemmere end tidligere at styre størrelsen og placeringen af flere vinduer på skærmen på samme tid. Det har ellers været en af de store forhindringer i brugergrænsefladen i Windows. Vinduernes kanter og lukke- og minimere-ikoner har simpelthen været for små til, at det var praktisk at bruge dem med fingerspidserne på skærmen. I Windows 11 sørger funktionen Snap Layouts for, at du med et snuptag kan få det aktuelle vindue til fx at fylde den ene halvdel af skærmen.

Sammenlignet med en bærbar pc i samme prisklasse er Surface Pro 9 ikke hurtig, men den er på den anden side heller ikke beregnet til store spil eller videoredigering i høj opløsning. Det er kun SSD-drevet, som Windows er installeret på, der egentlig er i topklasse. Alle andre indre komponenter i Surface Pro 9 er lidt på det jævne.

Surface Pro 9’s fysiske ydre er til gengæld i høj kvalitet. Både skærmen og de indbyggede højtalere giver et overbevisende indtryk, hvis du ser en film på skærmen. Vi letter på hatten for Microsofts evne til at få pakket en flot, dyb bas ind i så tyndt et kabinet.

Over skærmen sidder et webkamera, der kan bruges med Windows Hello. Det betyder, at du blot skal have ansigtet foran linsen for at logge på Windows på en brøkdel af et sekund.

Bagsiden er udført i aluminium. Udover at gøre Surface 9 meget robust har det også en anden fordel: Under vores krævende hastighedstest blev tabletten temmelig varm, men metallet på bagsiden fordelte varmen jævnt, og temperaturen faldt hurtigt, så snart det belastende arbejde for processoren var overstået. Den nederste del af bagsiden kan klappes ud, så tabletten kan stå sikkert på bordet. Så kan du stille et tastatur foran skærmen og bruge den som en almindelig Windows-computer. Vi kan dog ikke anbefale Microsofts eget flade tastatur, Signature, som vi også lånte til test. Ethvert billigt Bluetooth-tastatur vil være bedre.

Ladekablet er Microsofts eget. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at du ikke kan bruge det samme USB-kabel som til din telefon, men vi er villige til at tilgive Microsoft her. Det magnetiske stik på kablet er nemlig ret fikst. Det klikker selv på plads, når du holder det hen til Surface Pro 9, og hvis nogen snubler i kablet, ryger det bare ud i stedet for at trække din dyrebare tablet ned på gulvet med katastrofale følger.


+ Vellykket Windows-tablet

+ Imponerende lyd

+ Magnetisk ladekabel

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Surface Pro 9 er en vellykket Windows 11-tablet med en stor skærm.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Processor
Intel Core i5-1235U
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
13"
Skærmopløsning
2880 x 1920 pixels
Batteritid
Cirka 15 timer
Batterikapacitet
5900 mAh
Tilslutninger
2 x USB-C
Styresystem
Windows 11 Home 64-bit
Mål
28,7 x 20,9 x 0,93 cm
Vægt
879 g
Kamera
10 MP bag på, Full HD-kamera foran til videosamtaler
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Andet
Windows Hello
Benchmark (højest er bedst)
Passmark PerformanceTest, CPU: 16260, 2D: 329, 3D: 2279, Memory: 1274, Disk: 27197