Den nederste halvdel af bagsiden kan klappes ud, så du kan stille Surface 8 Pro på højkant.

Microsoft Surface Pro 8 8PV-00004

Surface Pro 8 er en god tablet, men Windows fungerer altså bedst på en pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Microsoft
8.9

Surface Pro 8 viser, at tablets ikke nødvendigvis behøver at have Android eller Apples iPadOS som styresystem. Den 13 tommer store tablet har nemlig Windows 11 installeret.

Selv om det er en fysisk velbygget tablet, så fungerer Microsofts bud på en Windows-tablet nu alligevel bedst med mus og tastatur som en almindelig pc.

Vi forsøgte at styre alt med fingrene på den berøringsfølsomme skærm. Det fungerede fint til de fleste ting, men der var også elementer, som det var ret svært at ramme med spidsen af en buttet pegefinger. Windows betjenes nu en gang bedst med mus og tastatur, og dem kan du slutte til Surface Pro 8 via Bluetooth eller de to USB-porte i siden. Portene er USB-C, så de fleste mus og tastaturer får brug for en lille USB-adapter for at blive tilsluttet computeren på den måde.

Du kan også købe et skræddersyet Microsoft-tastatur til Surface Pro 8. Tastaturet forvandler tabletten til en lille bærbar pc, men det er desværre så dårligt, at den løsning ikke kan anbefales.

Vi har tidligere testet en neddroslet udgave af Surface Pro 8. I forhold til dén model, så har den nye udgave blandt andet en hurtigere processor og dobbelt så meget ram. Den forholdsvis lille prisforskel betyder, at den hurtigste computer virker som den bedste handel. Den var hurtigere i alle vores måleresultater, og den koster kun marginalt mere end den billigere model. De 16 GB ram er efter vores mening også det mindste, der bør sidde i computeren, hvis du vil køre Windows 11 og dets programmer tilfredsstillende.

Surface Pro 8 er solidt bygget, og vi var meget begejstrede for det magnetiske laderstik, som bare skal holdes hen mod siden af Surface Pro 8 for at klikke sig selv på plads. Magneten holder ladestikket godt fast, men stikket falder alligevel ud uden at beskadige hverken stik eller tablet, hvis nogen snubler i ledningen. Det er smart.


+ Hurtig tablet

+ Solidt bygget

– Svært at styre Windows med fingrene

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Surface Pro 8 er en god tablet, men Windows fungerer altså bedst på en pc.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Processor
Intel Core i7-1185G7
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
13"
Skærmopløsning
2880 x 1920 pixels
Batteritid
Op til 16 timer
Tilslutninger
2 USB-C (Thunderbolt). hovedtelefon
Styresystem
Windows 11
Mål
28,7 x 20,8 x 0,93
Vægt
891 g
Kamera
10 megapixel (bagside), 5 megapixel (front)
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Benchmark (højest er bedst)
Passmark PerformanceTest: 3948, CPU: 12236, 2D: 482, 3D: 3330, Memory: 2400, Disk: 20260