Tastaturet klikkes fast i bunden af Surface Go og forvandler den til en bærbare pc. Desværre er tastaturet ekstraudstyr.

Microsoft Surface Go

Microsoft Surface Go er en solidt bygget tablet, der kører Windows uden problemer.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Microsoft
8.8

Microsoft har efterhånden lanceret mange produkter under Surface-navnet, og af et software-firma at være, så må man sige, at Microsoft har gjort det meget godt som producent af computer-isenkram.

Surface Go er Microsofts bud på en luksuriøs tablet. Der er gjort meget ud af, at få Go til at føles som et kvalitetsprodukt. Bagsiden er fx udformet i flot, børstet magnesium, og den indbyggede fod får tabletten til at stå sikkert fast på bordet, hvis du har brug en mere behagelig læsestilling. Foden, der holder skærmen oppe, udgør faktisk hele den nederste af bagsiden, som kan klappes ud, så skærmen står som en fotoramme. Det får faktisk til at stå mere solidt fast end de fleste bærbare, hvor skærmen godt kan vippe lidt, hvis man trykke på den med fingrene.

Den berøringsfølsomme skærmi Microsoft Surface Go er meget præcis. Selv om Windows måske ikke lige frem er verdens mest touch-venlige styresystem, så er det alligevel nemt nok at ramme fx det lille kryds, der lukker vinduer ned. Hvis du vil have endnu bedre styr på sagerne, kan du købe den tilhørende pen. Prisen på over 800 kroner er dog en anelse pebret. Udover at gøre det nemmere at styre de forskellige elementer i Windows 10, så kan du også skrive med håndskrift på skærmen. Hvis du vil have et ekstraprodukt med lidt større brugsværdi, så er Type Cover-tastaturet til cirka samme pris et noget bedre køb. Her får du både et brugbart tastatur og et beskyttende cover til Surface Go. Det forvandler Surface Go til en fiks bærbar pc.

I siden af Surface Go gemmer sig en kortlæser til MicroSD-kort, så du kan udvidde lagerpladsen på Surface Go, hvis det skulle blive nødvendigt.

Som udgangspunkt er Surface Go indstillet, så du kun kan installere godkendte apps fra Microsoft Store. Det er heldigvis forholdsvis nemt at slå denne sikring fra, så du kan få fuldt udbytte af det enorme programudvalg, som er en af Windows store styrker. Jeg var fx nødt til at fjerne sikringen, så jeg kunne hente Google Chrome og vores sædvanlige serie af testprogrammer.

Surface Go er hurtig og kører almindelige kontorprogrammer uden problemer. Hvis man virkelig sætter den tætbyggede tablet på overarbejde, så kan bagsiden blive ret varm. Metallet på bagsiden er heldigvis god til at fordele og komme af med varmen, så Surface Go bliver hurtigt kølet ned igen, når processoren ikke længere er på overarbejde.

Opladeren er en lækker lille detalje i sig selv. I stedet for et almindeligt gammeldags stik, som nemt kan knække, hvis man bruger det, når man er på farten, så har Surface Go et magnetisk stik i stedet for. Du skal blot holde stikket hen til Surface Go, så klikker det selv på plads.

Batteritiden er angivet til ni timer, men under hele testperioden lå jeg nærmere på seks timer, før Surface Go gav op og lukkede sig selv ned.


+ Solidt bygget

+ God touch-skærm

– Kan blive meget varm

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Microsoft Surface Go er en solidt bygget tablet, der kører Windows uden problemer.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Processor
Intel Pentium 4415Y, 1,6 GHz
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
10 tommer
Skærmopløsning
1800 x 1200
Batteritid
9 timer (angivet)
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Windows 10 Pro
Mål
17,5 x 24,5 x 0,83 cm
Vægt
0,52 kg
Kamera
5 megapixels (front), 8 megapixels (bag på)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
802.11ac (Wi-Fi 5)
Benchmark (højest er bedst)
Passmark: CPU: 2141, 2D-grafik: 233, 3D-grafik: 660, RAM: 1389, Disk: 6556, Samlet: 1378