Støttebenet er en aflang plade, der strækker sig i hele tablettens bredde. Det får den til stå virkelig godt fast på bordet.

Microsoft Surface Go 2

Microsofts egen Windows-tablet viser, hvordan det skal gøres. Den er godt skruet sammen i kraftige materialer, og du kan bruge den både som tablet og bærbar pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Microsoft
9.1

Microsoft Surface Go 2 er en luksuriøs tablet, som lynhurtigt kan omdannes til en Windows-pc. Du får simpelthen det bedste fra begge verdener.

 Det er en slank og solid tablet med en flot, berøringsfølsom skærm, som reagerer kvikt, når du trykker på skærmen eller vender den om for at se noget på den lange led.

Det er ikke alle dele af Windows 10, der egner sig lige godt til at blive betjent med tykke pølsefingre på en 10,5 tommer skærm, og vi havde lidt problemer med at ramme de rigtige punkter i forskellige undermenuer. Heldigvis var det ikke helt umuligt, hvis vi bare gjorde os lidt ekstra umage.

Hvis du bliver træt af at betjene Surface Go 2 med skærmberøringer, så kan du nemt tilslutte et tastatur. Microsoft tilbyder selv en tastaturløsning, der samtidig kan klappes op og virke som beskyttende cover til skærmen.

Vi prøvede tastaturet, og det fungerede efter hensigten, men det er altså ikke prisen på næsten 1.000 kroner værd. Så ville vi hellere bruge pengene på en beskyttende lomme til tabletten og et Bluetooth-tastatur i høj kvalitet. Du kan selvfølgelig også tilslutte en mus, så du i realiteten har en komplet Windows-pc med det nødvendige tilbehør.

Der er dog ikke lige så mange tilslutningsmuligheder som i en typisk bærbar. Faktisk er der kun et stik til hovedtelefoner og en USB-C-port, men hvis du slutter en dockingstation til USB-C-porten, kan du bruge stort set alt ekstraudstyr sammen med Surface Go 2.

Bagsiden af tabletten er helt enkel: Kun et lille kamera og et Windows-logo skiller sig ud. Den nederste halvdel er en plade, der kan vippes ud og bruges som fod, så du kan stille Surface Go 2 på bordet for at bruge den med et tastatur eller måske for at se en film. Når du har slået klappen ud, har du også adgang til en microSD-kortlæser, hvor du kan udvide lagerpladsen.

Vi fik næsten en hel arbejdsdag ud af Surface Go 2, før den bad om en opladning. Det er nærmest en fornøjelse at tilslutte ladekablet, for det hopper selv på plads takket være et par magneter. Det betyder også, at det bliver hevet ud uden at ødelægge stikket, hvis nogen snubler i ledningen.

Prisen for den testede udgave af Surface Go 2 er høj, men du kan også gå efter den 1.200 kroner billigere neddroslede model, som har lidt mindre hukommelse og lagerplads.


+ God skærm

+ Stærk konstruktion

– Windows kan være svær at styre med fingrene

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Microsofts tablet kan både bruges til underholdning og som et seriøst og meget mobilt arbejdsredskab.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Processor
Intel Pentium Gold Processor 4425Y
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
10,5 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1280 pixels
Batteritid
Op til 10 timer
Tilslutninger
USB C
Styresystem
Windows 10 Home
Mål
245 mm x 175 mm x 8.3 mm
Vægt
544 gram
Kamera
5 megapixels foran / 8 megapixels bagpå
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wi-Fi 6