Bøjlen stikker langt bagud og virker som et solidt fundament for Yoga Tab 13.

Lenovo Yoga Tab 13

Yoga Tab 13 er en lidt speciel tablet, der også kan bruges som ekstern skærm til computer.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Lenovo
8.9

Yoga Tab 13 er en tablet med en lidt aparte form. Nederst buler bagsiden voldsomt ud i en cylinderformet klods langs hele den ene langside.

Udbulningen og Yoga Tab 13’s vægt gør det anstrengende at sidde med den i hænderne i lang tid ad gangen. Heldigvis er der også et udmærket alternativ, for på bagsiden sidder en kraftig bøjle. Når den er slået ud, står Yoga Tab 13 på bordet som en almindelig skærm, og bøjlen holder så godt fast, at du sagtens kan betjene skærmen med fingrene uden at vælte den bagover.

Yoga Tab 13 har en fin ydelse, som blandt andet sørger for, at betjeningen af styresystemet går helt flydende. Det er også en tablet, der egner sig godt til at se film og tv. Ved at stryge ud mod venstre på hovedskærmen dukker en særlig indholdsmenu op, hvor du kan vælge mellem video, spil, læsestof og lyd. Det er en nem genvej til at starte en podcast, et stykke musik eller det seneste afsnit af din favoritserie.

I kassen til Yoga Tab 13 ligger et HDMI-kabel, der har et micro-HDMI-stik i den ene ende. Det passer til en HDMI-port i Yoga Tab 13, og det betyder sædvanligvis, at du kan få billedet fra tabletten op på dit tv. Sådan er det ikke her, for Yoga Tab 13 kan faktisk bruges som ekstra skærm til din computer: Du skal bare forbinde computeren og Yoga 13 med HDMI-kablet, så dukker billedet fra computeren automatisk op på skærmen i Yoga Tab 13. Det er rigtig smart, hvis du arbejder med programmer på pc’er, der kræver plads til fx mange værktøjspaletter og vinduer på én gang.

Lyden er i særklasse for en tablet. Højtalerne sidder i en stribe hele vejen langs bunden Yoga Tab 13, og de udnytter pladsen i cylinderen virkelig godt, så man faktisk kan se en film uden nødvendigvis at tilslutte hovedtelefoner.

Yoga Tab 13 har en enorm batterikapacitet på hele 10.000 mAh – det er nogenlunde det samme som en typisk powerbank. Ved almindelig brug fik vi næsten 12 timers brug ud af batteriet. Når skærmen er tilsluttet med HDMI-kabel går det noget hurtigere med at aflade batteriet, men så kan du til gengæld trække strøm fra computeren, så du lader op, mens du bruger skærmen.

Der er ikke noget kamera på bagsiden, så hvis du vil tage billeder, skal det ske med selfie-kameraet oven over skærmen.


+ Kan bruges som ekstra skærm

+ Flot lyd

– Besværlig at holde i hænderne

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Yoga Tab 13 er en lidt speciel tablet, der også kan bruges som ekstern skærm til computer.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Processor
Snapdragon 870
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
13"
Skærmopløsning
2160 x 1350 pixels
Batteritid
Op til 12 timer
Batterikapacitet
10.000 mAh
Tilslutninger
Micro-HDMI, USB-C
Styresystem
Android 11
Mål
29,34 x 20,4 x 0,62-2,49 cm
Vægt
830 gram
Kamera
8 MP (selfie)
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Netværk
Wi-Fi 6
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench 959 Single, 3074 Multi, Open CL 3500