Den indbyggede fod i Yoga Tab er forbløffende praktisk.

Lenovo Yoga Smart Tab 10,1″ LTE 32 GB

Android-baseret tablet med mobildata forbindelse og indbygget fod.

af Henrik Ræder Clausen #Tablet #Lenovo
8.6

Den indbyggede fod får denne An­­droid-tablet fra Lenovo til at skille sig ud fra mængden. I modsætning til de rektangulære masseprodukter har Yoga Smart Tab nemlig en fyldig batteripakke i den ene side, og en fod, der vippes ud med et tryk på en knap.

Bortset fra foden er Yoga Smart Tab forholdsvis normal: Den testede model har Android 9, 32 GB lagerplads, og mulighed for mobildataforbindelse, så du kan gå på nettet hvor som helst. I enderne af batteripakken er der indbygget et sæt højtalere fra JBL, og der er kamera på både for- og bagside. Tilslutningerne består af en USB-C port til opladning og dataforbindelse, samt udgang til hovedtelefoner.

I daglig brug fungerer denne tablet glimrende. Den bruger ansigtsgenkendelse til login, og det virker faktisk upåklageligt.

Skærmen har gode, mættede farver i Full HD-opløsning og er en fornøjelse at se på.

Yoga Smart Tabs brugergrænseflade svarer hurtigt på dine fingerstrøg, uden irriterende tøven.

Det helt særlige er dog foden og batteripakken. Den konstruktion er praktisk, at det undrer os, at ingen har efterlignet den. Den runde batteripakke gør det nemmere at holde fast på tabletten, der i øvrigt har en glat, silkeagtig overflade. Når foden er klappet helt ud, står Yoga Smart Tab fint og sikkert på bordet, og den kan endda hænges op på en krog på væggen, fx i sikker afstand over køkkenbordet. Et andet usædvanligt træk er de relativt store Dolby-certificerede højtalere. De lyder en klasse bedre, end vi er vant til: Lyden er rumlig og nuanceret, har et fornuftigt stereoperspektiv, og giver endda en oplevelse af de rum, lydoptagelserne er foretaget i. Det er godt klaret.

Nyt er også direkte understøttelse af Google Assistent. Man kan have forskellige holdninger til disse intelligente løsninger, men skal det være, bør det fungere så godt som her: Stemmegenkendelsen er pålidelig, og gør stemmekommandoer brugbare til at styre lys, fjernsyn og anden hjemmeelektronik. Det kræver noget opsætning, men mulighederne er der.

Vores hastighedsmålinger viser, at denne model er over dobbelt så hurtig som sin forgænger. Det er en velkommen forbedring, men gør ikke denne tablet hurtigere end konkurrenterne. Hvis høj ydelse er vigtig, findes der gode alternativer.

Til gengæld for den moderate ydelse er batteritiden i topklasse. I almindelig brug – læsning, video og lignende – fik vi over ti timers arbejdstid.

Vi testede også hastigheden af den indbyggede mobilforbindelse. Her fik vi imponerende 54 MB/s i downloadhastighed, og en mere moderat upload-hastighed på 11 MB/s. I forbindelse med et godt mobilabonnement klarer denne tablet sig altså fint uden wifi-netværk.


+ Genial fod
+ Rigtig god lyd
+ Lang batteritid
+ God assistent
– Gennemsnitlig hastighed

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Gennemført høj kvalitet og en smart indbygget fod gør denne tablet en klasse bedre end de fleste.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Processor
Qualcomm Snapdragon 439 (otte kerne)
Hukommelse (RAM)
3 GB
Lagerplads
32 GB
Skærmstørrelse
10,1 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1200 pixels
Batteritid
11 timer
Batterikapacitet
7000 mAh
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefon
Styresystem
Android 9.0
Mål
24,2 x 16,6 x 2,0 cm
Vægt
540 gram
Kamera
8 MP / 5 MP
Simkort-type
Nano SIM
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
WiFi 5
Andet
Indbygget fod
Benchmark (højest er bedst)
16,2 (JetStream2)