Hvis du står klappen på bagsiden ud, kan Tab Plus stå af sig selv.

Lenovo Tab Plus

Tab Plus er ikke så hurtig, men vi er vilde med de indbyggede højtalere og støttebenet på bagsiden.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Lenovo
8.6

Tab Plus er en billig tablet, der på trods af den lave pris har mange gode egenskaber.

Når du holder Tab Plus på den lange led, er den nederste halvdel cirka dobbelt så tyk som den øverste, og det er der en særlig grund til. Der er nemlig indbygget et sæt gode (og store) højtalere, der løfter lydkvaliteten langt over, hvad du får i selv dyrere konkurrenter som Apples iPad. Der kan skrues virkelig højt op, og der ligger en fin bas under lyden, der gør det til en fornøjelse at se film eller høre musik på Tab Plus.

Som noget ret specielt kan du også bruge tablettens højtalere til at afspille lyd fra andre enheder som fx din telefon. Du kobler bare de to sammen, som om Tab Plus var en almindelig Bluetooth-højtaler.

Den tykke del af Tab Plus er for bred til, at du kan få tabletten til at ligge i en skrå stilling på bordet. I stedet kan du klappe en plade på bagsiden ud som støtteben. Pladen sidder fast på et par tilpas stive hængsler, så du kan få tabletten til at stå i lige den vinkel, du vil have – perfekt til at se en film eller vise billeder frem.

Når du holder Tab Plus mellem hænderne, fungerer den ikke så godt på højkant. Det er svært holde ordentligt fast på grund af den store forskel på tykkelsen i tablettens sider.

Skærmen står skarpt med fine farver, men den måtte gerne have været mere lysstærk, så den bedre kunne bruges udenfor. Den kan opdateres med en frekvens på 90 Hz, og det burde i teorien give en flot, glidende opdatering af skærmbilledet, når du fx ruller ned gennem en hjemmeside. Desværre kan processoren ikke altid følge med, hvis du har flere apps åbne samtidigt, og vi oplevede flere gange, at Tab Plus hakkede gevaldigt i det, så den rullende tekst bevægede sig i store, uregelmæssige ryk.

Der er kun få overflødige apps forinstallerede, og Lenovos tilpassede udgave af Android fungerer generelt fint. Vi savner dog Google Discover, som er den funktion i Android, der viser dig skræddersyede nyheder baseret på dine interesser. Når du trækker startskærmen ud til højre, får du i stedet for en masse links til mere eller mindre ligegyldig underholdning fra Googles tjenester som fx YouTube og bogbutikken Play Books.

Tablet Plus kan oplades med op til 45 watt, men du får ikke en oplader med i kassen, så den må du selv skaffe.


+ God skærm

+ Fremragende lyd

– Tyk og tung

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Tab Plus er ikke så hurtig, men vi er vilde med de indbyggede højtalere og støttebenet på bagsiden.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Processor
MediaTek Helio G99-processor (2,20 GHz )
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
11,5"
Skærmopløsning
2000 x 1200 pixels
Batteritid
Cirka 8 timer ved blandet brug
Batterikapacitet
8.600 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Android
Mål
26,8 x 17,4 x 1,4 cm
Vægt
650 g
Kamera
8 MP, 8 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench : 730 single-core, 1998 multi-core, 1290 GPU OpenCL