Skærmen er så stor, at du snildt kan have flere apps åbne side om side.

Lenovo Tab P12

Her får du en skærm på næsten 13 tommer til en brøkdel af prisen på de dyreste tablets med store skærme.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Lenovo
8.6

Lenovos vellykkede tablet Lenovo Tab P12 giver dig en stor skærm og en fin ydelse til en rigtig god pris.

Skærmen er helt sikkert det største slagnummer her: Den er næsten lige så stor som i en gennemsnitlig bærbar pc, og det er en ren fornøjelse at bruge den til at se på billeder eller video. Der er flotte, livlige farver, stor skarphed og en fin lysstyrke. Kontrasten kunne ganske vist være bedre, og den lave opdateringsfrekvens på 60 Hz gør også, at det er en lidt hakkende oplevelse, hvis noget flytter sig meget hurtigt hen over skærmen. Samlet set er den store skærm dog et kup i denne prisklasse.

Fordi skærmen er så stor, er der også plads til, at du kan have flere apps åbne ved siden af hinanden. Tablets er som regel bedst egnet til at nyde indhold, men med Tab P12 kan du faktisk også producere det. Lenovo sælger desuden et tastatur, som kan bruges sammen med Tab P12, og så kan du i princippet bruge tabletten som en regulær computer.

Som en bonus kan du vælge at bruge den medfølgende pen til at tage noter på skærmen. Der er en svag forsinkelse, når du skriver på skærmen med pennen, men det er slet ikke så galt, at det forhindrer dig i at tage letlæselige håndskrevne noter. Når du ikke bruger pennen, kan den sættes magnetisk fast bag på tabletten.

Bagsiden af Tab P12 er fremstillet i ét stykke aluminium, og tabletten føles virkelig solid. Kanterne sidder vinkelret på skærmen, og du har et godt tag i Tab P12, når du sidder med den mellem hænderne. Den brede kant betyder også, at der er blevet plads til en bred power-knap med en lynhurtig, indbygget fingeraftrykslæser.

Tab P12 har nogle vellydende, indbyggede højtalere, og de kan spille nærmest unødvendigt højt, uden at de begynder at forvrænge lyden. Der er fire højtalere, og de giver en fin stereoeffekt, når du vender tabletten på den brede led. Det er dog lidt en kamp at få placeret hænderne rigtigt, så du ikke kommer til at lukke af for de huller, som højtalerne gemmer sig bag.

Der er 128 gigabytes lagerplads til apps og mediefiler, men hvis du får brug for mere, kan du bare sætte et microSD-kort i kortlæseren i toppen af tabletten.


+ Stor skærm

+ Flot lyd

– Langsom opdatering af skærmbilledet

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Her får du en skærm på næsten 13 tommer til en brøkdel af prisen på de dyreste tablets med store skærme.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Processor
Mediatek Dimensity 7050
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
12,7"
Skærmopløsning
2944 x 1840 pixels
Batteritid
Cirka 10 timer
Batterikapacitet
10.200 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Android 13
Mål
29,3 x 19,1 x 0,7 cm
Vægt
615 g
Kamera
8 MP, 13 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wi-Fi 6
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 958 Single-Core, 2389 Multi-Core