Den lille tablet vejer kun 344 gram.

Lenovo Tab M9

Tab M9 er en lille og let tablet til en overkommelig pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Lenovo
8.0

Lenovo Tab M9 er en udmærket tablet, hvor både størrelsen og prisen er beskeden.

Den ni tommer store skærm er ikke meget større end de største smartphones i dag, og den forholdsvis lave vægt på M9 gør den noget mere håndterlig og rar at sidde med i længere tid ad gangen, hvis du fx skal læse en lang tekst.

Bagsiden er i aluminium, som går igen i de vinkelrette kanter hele vejen rundt. Du har et fint greb om Tab M9 og rammen om skærmen er lige tilpas bred til, at du kan sætte din tommelfinger på den uden at aktivere den berøringsfølsomme overflade på skærmen. Bagsiden har en flot, ru belægning, og designet får tabletten til at se mere eksklusiv ud, end prisen lægger op til.

Det kan mærkes på ydelsen, at der er sparet på de indre dele af Tab M9. Den lille tablet tøvede ind i mellem en smule, når vi bevægede os fra et skærmbillede til det næste, og selv om vi ikke havde problemer med at installere og køre apps fra Play Butik, blev enkelte af dem afviklet mærkbart langsommere end på dyrere tablets, vi har testet for nylig.

Der er også sparet på skærmen, hvor der i stedet for OLED er brugt det billigere alternativ IPS. Billedet står flot, når omgivelserne ikke er for lyse, men hvis du sidder i sollys, står det klart, at kontrasten ikke er helt optimal. De områder af skærmen, der burde være helt sorte, får i stedet samme farve som en kop kaffe, der har fået tilsat et par dråber mælk. Sollys havde også tendens til at skabe en generende regnbueeffekt i skærmens overflade.

Styresystemet er en næsten uændret udgave af Android, hvor der ikke er installeret en overflod af unødvendige reklame-apps, som det ellers ofte er tilfældet.

Udgaven, vi testede, havde 64 gigabytes lagerplads til dine apps og dokumenter, og du kan også udvide pladsen med et microSD-kort.

Der er ingen fingeraftrykslæser, men du kan logge på ved hjælp af ansigtsgenkendelse. Her blev vi dog lidt småirriterede over en kort forsinkelse på et sekund eller to, før tabletten genkendte og godkendte os.


+ God pris

+ Lav vægt

– Sløj ydelse

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Tab M9 er en lille og let tablet til en overkommelig pris.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Processor
MediaTek Helio G80
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
64 GB
Skærmstørrelse
9"
Skærmopløsning
1340 x 800 pixels
Batteritid
Cirka 14 timer
Batterikapacitet
5100 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Android
Mål
21,5 x 13,68 x 0,8 cm
Vægt
344 g
Kamera
8 MP, 2 MP selfie-kamera
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 347 single-core, 1262 multi-core