Der er ingen knapper på forsiden. Du bladrer ved at røre ved skærmen.

Kobo Clara HD

Kobo Clara HD er den bedste ebogslæser, vi har prøvet. Den er særlig god at læse danske bøger og artikler på.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Kobo
9.7

Kobo Clara HD er i løbet af få dage blevet vores yndlingsebogslæser. Med sine mange funktioner og høje kvalitet slår den både traditionelle bøger og den nærmeste konkurrent Kindle Paperwhite fra Amazon, og så er alle menuer på Clara HD endda oversat til fejlfrit dansk.

Clara HD har klar og ensartet belysning af sin seks tommer store skærm, så du kan læse i mørke, og du kan oven i købet skrue op og ned for lysstyrken blot ved at stryge fingeren i venstre side af skærmen. Det gør det nemt at læse i sengen uden at genere andre i rummet.

Du bladrer frem og tilbage ved at berøre henholdsvis højre eller venstre side af skærmen. Når du holder Clara HD i højre hånd, så sidder din tommelfinger lige ved siden af den del af skærmen, du skal berøre, så det kræver mindre arbejde at hoppe til næste side, end det gør at bladre i en god, gammeldags papirbog.

Lige som verdens klart mest sælgende ebogslæser Kindle, så er Kobo også koblet sammen med en bogbutik. Forskellen er blot, at Kobos butik også tilbyder masser af danske bøger til konkurrencedygtige priser. Nyudgivne bestsellerromaner koster omkring 120 kroner, hvilket er cirka det halve af prisen for den fysiske udgave af bogen og nogenlunde det samme, som danske bogbutikker på nettet tager for samme ebog. Hvis du har ebøger liggende på pc’en kan de overføres via Micro-USB-stikket i bunden af læseren.

Du kan også tilknytte din konto fra bibliotekernes lånetjeneste for ebøger, Ereolen, men du kan desværre kun låne engelsksprogede bøger der fra på din Clara HD.

En funktion, som vi hurtigt blev meget glade for, var den indbyggede forbindelse til tjenesten Pocket. Med den kan du gemme tekster fra hjemmesider på din pc med et klik, og læse de gemte sider senere på din ebogslæser. Det er en virkelig fiks måde til at tage gratis læsestof med sig i lommen.

Batteritiden er så lang, at det ikke lykkedes os at løbe tør for strøm i løbet af ti dages test af Kobo Clara HD, så vi ville ikke være nervøse for at tage ebogslæseren med på fx en lang flyrejse.

Og hvis du skulle undre dig over navnet Kobo, så er det såmænd bare et anagram af det engelske ord book.


+ God belysning

+ Danske bøger

+ Danske menuer

+ Læs gemte artikler fra nettet

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Kobo Clara HD er den bedste ebogslæser, vi har prøvet. Den er særlig god at læse danske bøger og artikler på.

Specifikationer

Mærke
Kobo
Mål
16 x 11 x 0,8 cm
Vægt
166 gram
Udskifteligt microSD-kort
Nej