Kobo Clara 2E er fremstillet af 85 procent genanvendt plastik.

Kobo Clara 2E

Clara 2E er den perfekte følgesvend på ferieturen med sin skarpe skærm og sin vandtætte plastikskal.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Kobo
9.3

Kobo Clara 2E er en opdatering af en af vores yndlings-ebogslæsere, Clara HD. Den største ændring i forhold til forgængeren er skærmen, som nu er blevet endnu bedre.

Ebogslæseren har en god størrelse til at komme med på ferie. Skærmen er seks tommer i diagonal, og det er faktisk mindre end skærmen i mange telefoner i dag. Clara 2E kan også tåle en tur under vand, hvis du skulle komme til at tabe den i badekarret.

Den sort-hvide skærm er i høj kvalitet. På andre ebogslæsere kan det berøringsfølsomme lag på skærmen godt være med til at gøre bogstaverne en anelse slørede, men det er slet ikke tilfældet her. Du bladrer i dine bøger ved at berøre skærmen, og sideskiftet går dejlig hurtigt.

Skærmen er ikke så stor som de største ebogslæsere, vi har testet, og skærmarealet svarer vel til en gennemsnitlig paperback-bog. Størrelsen er fin til at læse bøger på, og det er jo det vigtigste. Hvis bogstaverne er for små for dig, tager det kun et par sekunder at gøre skrifttypen større.

Vi overførte et par PDF-filer med sider fra Komputer for alle. Det viste Kobo Clara 2E’s svageste side. Skærmen er nemlig for lille til at se på billeder og grafik, og hvis du zoomer ind på siderne med en fingerknibemanøvre, så sker det i nogle store hak, så du nemt kommer til at zoome for meget ind.

Du kan indstille menuerne til at blive vist på dansk. Alt er overskueligt opbygget, og de vigtigste funktioner ligger kun et par klik væk. Der er også en indbygget boghandel, der har danske bøger på “hylderne”. Priserne er langt lavere end for de fysiske udgaver af bøgerne. Særligt ældre bøger, der har et par år på bagen, er meget billige.

Det er en fin detalje, at du også kan bruge skærmen til at tage noter. Du skriver bare direkte på skærmen med en finger og gemmer så din note. Derefter ligger den samme sted som alle dine bøger, så du kan åbne den, når du vil.


+ God skærm

+ Dansk boghandel

– Ikke god til PDF’er

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Clara 2E er den perfekte følgesvend på ferieturen med sin skarpe skærm og sin vandtætte plastikskal.

Specifikationer

Mærke
Kobo
Processor
1 GHz
Lagerplads
16 GB
Skærmstørrelse
6"
Skærmopløsning
1448 x 1072 pixels - 300 PPI
Batteritid
2 uger
Tilslutninger
USB-C
Mål
11,2 x 15,9 x 0,86 cm
Vægt
171 g
Netværk
Wi-Fi 4
Andet
Menu kan også vises på svensk, norsk bokmål og finsk.