Test av Huawei MatePad Pro

Huawei MatePad Pro

Lynhurtig og elegant tablet fra Huawei, men du må undvære Googles app-butik.

af Markus Dahlberg #Tablet #Huawei
8.8

Huaweis nye tablet MatePad Pro et overflødighedshorn af smarte funktioner, skarp teknologi og høj ydeevne. Skærmen på 10,8 tommer er omgivet af en fem mm tyk kant. På øverste langside finder vi lydstyrkeknapperne, og øverst til venstre er powerknappen. Der er i alt fire højttalere, hvilket bemærkes: MatePad Pro giver en overraskende god lyd, når der fx er film på skærmen.

En anden detalje i denne sammenhæng er, at frontkameraet ser ud gennem et hul på skærmen i stedet for at være placeret over den. Hullet forstyrrer ikke så meget her som i en mindre skærm på en mobiltelefon.

De indbyggede kameraer er langt fra så avancerede som på Huaweis telefoner, og den magiske nattilstand mangler helt. Men du kan føle sikker på, du kan tage pæne billeder i dagslys.

Skærmen er skarp, og den har en maksimal lysstyrke på 540 cd/m². Det er godt nok til, at du kan aflæse skærmen i fuld dagslys. Indendørs skal sænkes lysstyrken, hvilket også er med til at forlænge batteritiden. Den angiver Huawei til tolv timer, og det passer nogenlunde med vores oplevelse. Der medfølger en kraftig 20 watt hurtigoplader, som giver tre timers drift på en halv times opladning.

En usædvanlig detalje, vi virkelig sætter pris på, er, at MatePad Pro kan oplades trådløst. Du kan også vende udskæringen og lade MatePad fungere som en trådløs oplader til andre enheder. En unik funktion, der er rigtig god. Unik for Huawei er også den hurtige forbindelse til en mobiltelefon. Med Huawei Share-funktionen er det nok at placere telefonen ved siden af ​​MatePad, så vises telefonens skærm i sit eget vindue. Du kan derefter kopiere filer mellem enhederne, se billeder fra den anden enhed og opkald og tekst fra tabletten.

Sjov er også Stationær tilstand, der ændrer brugergrænsefladen til noget, der ligner Windows ret meget. Her kan du bruge apps i vinduer, og vi får både en Start-menu og en proceslinje. Når der bruges e-mail, kalender og måske en tekstbehandlings-app på samme tid, er det faktisk at foretrække at bruge denne tilstand.

Det burde være et minus for Huawei, at MatePad Pro ikke har adgang til Google-apps eller Google Play Store, men det føles faktisk ikke, som om der er noget stort problem her. En tablet bruges ikke så meget til kritiske formål som bank, mobilbetalinger og lignende, men bliver mere en underholdningsstation og et kreativt hjælpemiddel. Huaweis svar på Googles Play Store, App Gallery, er også langsomt vokset til nu at have et lidt mere brugbart app-udvalg.

 


+ Tablet i topklasse
+ Elegant, slank og let
+ Trådløs opladning
Ikke adgang til alle apps

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Lynhurtig og elegant tablet fra Huawei, men du må undvære Googles app-butik.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Processor
Huawei Kirin 990
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB + Huawei NM Card (max 256 GB)
Skærmstørrelse
10,8 tommer
Skærmopløsning
2560 x 1600 pixels
Batteritid
12 timer
Batterikapacitet
7250 mAh
Tilslutninger
Bluetooth 5.1, USB-C
Styresystem
Android 10
Mål
246 x 159 x 7,2 mm
Vægt
460 g
Kamera
13 / 8 megapixel (bag- / forside)
Netværk
Wi-Fi 5
Benchmark (højest er bedst)
481358 (AnTuTu)
CPU: 153756
GPU: 170487
MEM: 85811
UX: 71304