Tastaturet og bagpladen kan hurtigt tages af, så Chromebook x2 forvandles til en tablet.

HP Chromebook x2 11-da0000no

HP Chromebook x2 er en fin tablet, men den fungerer ikke så godt som bærbar pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP Chromebook x2 er en godt bygget tablet med Googles Chrome OS-styresystem.

x2 sælges som et sæt med et tastatur og en bagplade, der virker som støtteben, så tabletten kan bruges som en lille bærbar computer. Den opstilling er mest en nødløsning, for det tynde tastatur er ikke ret godt, og det stod faktisk og klaprede mod bordpladen, når vi skrev på det. Hvis vi skulle bruge x2 til at skrive lange tekster, ville vi være fristet til at bruge den sammen med et godt Bluetooth-tastatur i stedet for.

Tastaturet skaber forbindelse gennem en magnetisk kontakt, der selv klikker på plads. Når bagpladen og tastaturet er klappet sammen om tabletten, er skærmen godt beskyttet, hvis du vælger at tage x2 med dig i en taske.

Som tablet fungerer den godt. Det er virkelig solidt kram med aluminiumskanter, der står vinkelret på skærmen hele vejen rundt. Der sidder to USB-C-porte i den ene side. De kan både bruges til at lade op og tilslutte ekstraudstyr.

Skærmen leverer et flot billede med rigtig fin kontrast. Den er som skabt til at se på video og billeder. Ydelsen i x2 er fin nok til de fleste apps, men der er indimellem en svag forsinkelse, fra du bevæger fingeren, til der sker noget på skærmen.

Alle Googles største apps til Chromebook ligger klar, når du tænder tabletten første gang, og du kan hente apps til både Chrome OS og Android i Googles Play Butik. Til sammen giver det et overvældende udvalg af apps til både sjov og ballade og til seriøst arbejde. En stor del af dem er endda gratis.

Batteritiden er fin. Vi brugte x2 til at skrive tekster og gå på nettet i sammenlagt omkring 11 timer. Ved videoafspilning går det noget hurtigere med at løbe tør for strøm.


+ Flot skærm

+ Velbygget

– Elendigt tastatur

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

HP Chromebook x2 er en fin tablet, men den fungerer ikke så godt som bærbar pc.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Processor
Snapdragon 7c
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
11"
Skærmopløsning
2160 x 1440 pixels
Batteritid
Cirka 11 timer
Tilslutninger
2 x USB-C
Styresystem
Chrome OS
Mål
25,25 x 17,66 x 0,75 cm
Vægt
0,56 kg
Kamera
5 MP selfie, 8 MP bagpå
Udskifteligt microSD-kort
Ja