Apple iPad Pro (2017)

iPad Pro (2017)

Apple iPad Pro er den bedste tablet, vi har testet. Den er lynhurtig, tager gode billeder, og skærmen er fremragende.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Apple
9.6

Hvis valget står mellem Android-telefoner og iPhone, så er jeg klart på Android-holdet. Jeg foretrækker simpelthen Androids mange muligheder for at tage fuld kontrol over telefonens funktioner.

Jeg ville gerne have den samme forkærlighed for Android-tablets, men når jeg står med den nyeste iPad Pro mellem hænderne, er det altså svært ikke at blive imponeret.

Apples nye tablet er så hurtig i optrækket, at det nærmest føles, som om iPad Pro er sprunget et par udviklingstrin over, så vi har fået serveret 2019-modellen.

Alt afvikles øjeblikkeligt, og det er med til at give den særlige fornemmelse af, at skærmen “forsvinder”. Det vil sige, at de ting, du foretager dig med fingrene på skærmen, afvikles så hurtigt, at det næmest virker, som om ikoner og funktioner er fysiske objekter, du kan flytte rundt på.

Den oplevelse forstærkes bare af den gode skærm, der leverer et meget skarpt og lysstærkt billede. Skærmen får film og billeder til at tage sig utrolig flotte ud.

iPad Pro kan købes i to modeller. Den mindste er på 10,5 tommer og er således lidt større end den almindelige iPad, der “kun” er på  9,7 tommer. Den største version af iPad Pro er på 12,9 tommer. Det er samme størrelse som skærmen på mange bærbare computere.

Apple har samtidig reduceret kanten omkring skærmen lidt, så 10,5-tommers tabletten er ikke meget større end tidligere modeller med 9,7-tommers skærm.

Det er i øvrigt stort set kun størrelsen, der adskiller de to modeller af ­iPad Pro. Processoren, der leverer regnekraften, er den samme, nemlig Apples egen A10X.

Dyr Apple Pen

Du kan købe en pen med til iPad Pro. Den gør det lidt nemmere at skrive på skærmen. Men til almindelig brug som fx internet eller e-mail er de over 800 kroner, som Apple Pen koster, en anelse for pebret for min smag.

Der er tilsyneladende mange, som tager billeder med deres tablet, for Apple har sat det samme gode kamera i iPad Pro som det, der sidder iPhone 7.

Jeg var nervøs for batteritiden i den slanke tablet, men den er faktisk glimrende. Jeg forsøgte at tage tid på min samlede brug af iPad Pro og fik over otte timer ud af en enkelt opladning. Så behøver man ikke være nervøs for at løbe tør for strøm under en film.

Udvalget af gode apps er nærmest uudtømmeligt, og mange af dem er gratis. På krævende apps som spil kunne jeg tydeligt mærke, at de blev afviklet hurtigere end på den almindelige iPad, som jeg testede for et par måneder siden.

Prisen er høj, men tænker man på, at du faktisk får en tablet, der kan udkonkurrere bærbare pc’er i samme prisklasse, så er den faktisk slet ikke så slem.

+ Fremragende skærm

+ Lynhurtig

+ Lang batteritid

+ Godt kamera

Kan købes her:

www.apple.dk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Apple iPad Pro er den bedste tablet, vi har testet. Den er lynhurtig, tager gode billeder, og skærmen er fremragende.

Specifikationer

Mærke
Apple
Processor
A10X
Lagerplads
64 GB (i billigste model)
Skærmstørrelse
10,5 tommer
Skærmopløsning
2224 x 1668 pixels
Batteritid
8 timer
Tilslutninger
Lightning-kabel
Styresystem
iOS
Vægt
469 gram
Kamera
12 megapixels (bagpå) og 7 (foran)