Tastaturet følger ikke med. Det kan købes for 1.399 kroner.

iPad (2019)

Apples nyeste iPad er en anelse dyrere end forgængeren, men det er stadig her, du får den bedste tablet til pengene.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Apple
9.4

Lanceringen af en ny udgave af Apples iPad er en årligt tilbagevendende begivenhed. Skærmen er denne gang lidt større end på den foregående version, men ellers ligner iPad’en sig selv i 2019-udgaven – i hvert fald af ydre.

Indeni har iPad dog fået sit helt eget styresystem. Hidtil har det været sådan, at iPhone og iPad har haft styresystemet iOS tilfælles. Det har haft den fordel, at du i vidt omfang har kunnet bruge de samme apps på de to systemer, men det har også begrænset, hvor godt iPad’ens større skærm kunne udnyttes.

Det er slut nu. iPad bruger styresystemet iPadOS, som er skræddersyet til at få det optimale ud af Apples tablet. iPadOS har en widget-funktion, som minder om den, vi kender fra Android. Det vil sige, at du kan have en stribe bobler, der løbende opdaterer sig selv, liggende på startskærmen. Det kan fx være dine kommende kalenderaftaler og ugens vejrudsigt. Du har ikke så frie hænder til at placere dine widgets og ændre størrelsen på dem, som du har i Android, men det er helt sikkert et stort skridt i den rigtige retning. Resten af styresystemet er lige så brugervenligt som hidtil.

Skærmen holder samme niveau som i tidligere iPad-udgaver. Lysstyrken er tilstrækkelig til at bruge tabletten i kraftigt dagslys, og der skrues hurtigt op og ned for styrken, når lysforholdene i omgivelserne ændrer sig.

Selv om iPad er den billigste af Apples tablets i fuld størrelse, leverer den alligevel en brugeroplevelse, hvor de færreste Android-tablets kan følge med. Dine bevægelser med fingrene har øjeblikkelige konsekvenser på skærmen, og det udvisker fornemmelsen af at sidde med et stykke elektronik mellem hænderne. Forsinkelsen er så lille, at det simpelthen føles, som om du bevæger ikoner og skærmbilleder direkte ved at trække i dem.

Lyden i iPad er dog et svagt punkt i forhold til Android-tablets i samme prisklasse. Den er klar og tydelig, men højtalerne sidder placeret i bunden, og hvis du bruger iPad på den lange led, kommer lyden kun fra den ene side. Her måtte Apple godt strenge sig lidt mere an og bygge dobbelte højtalere ind i begge ender, så der er stereolyd, uanset hvordan du vender skærmen.


+ Meget brugervenligt styresystem

+ Hurtig

+ God pris

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Apples nyeste iPad er en anelse dyrere end forgængeren, men det er stadig her, du får den bedste tablet til pengene.

Specifikationer

Mærke
Apple
Processor
A10 Fusion, 64 bit
Lagerplads
32 GB
Skærmstørrelse
10,2 tommer
Skærmopløsning
2160 x 1620 pixels
Mål
250,6 x 171,1 x 7,5 mm
Vægt
483
Kamera
8 megapixels bagpå, 1,2 megapixels foran
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Netværk
802.11ac (Wi-Fi 5)