Du kan roligt læse bøger på Kindle Paperwhite ved swimmingpoolen.

Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite er vel nok den bedste ebogslæser lige nu, men er først og fremmest beregnet til at købe bøger fra Amazons egen bogbutik.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Amazon
9.6

Amazon Kindle er verdens mest solgte ebogslæser. Amazon sælger ikke selv de forskellige udgaver af Kindle i Danmark, men du kan købe dem hos mange andre forhandlere.

Vi fik fingre i en Kindle Paperwhite, der adskiller sig fra den mest basale Kindle-model ved at have indbygget lys i selve skærmen. Lyset er jævnt fordelt på skærmen, og det er nemt at læse bogstaverne under alle lysforhold lige fra klart solskin til buldrende mørke. Det er ren luksus at kunne læse når-som-helst og hvor-som-helst.

Det er en fornøjelse at læse på Paperwhites skærm. Den har kun to farver og en rigtig god kontrast. På grund af den lave vægt bliver du ikke træt af at sidde med den i hånden. Når du skal bladre skal du blot berøre højre side af skærmen med tommelfingeren, så du kan nemt læse med kun én hånd. Hvis skrifttypen er for lille kan du gøre den større med en omvendt knibebevægelse med to fingre på skærmen – ligesom på en telefon eller tablet.

Som noget nye i forhold til tidligere udgaver, så er den seneste version af Kindle Paperwhite vandtæt. Du kan altså uden problemer tage den med på stranden.

Ebøger fylder som regel kun nogle få megabytes, og der er plads til 8 gigabytes i Kindle Paperwhite, så du kan tage flere hundrede bøger med dig på ferie. Bøgerne kan selvfølgelig købes hos Amazon, der fortrinsvis sælger engelsksprogede bøger. Kindle Paperwhite har en indbygget Amazon-butik, så du kan købe bøgerne og hente dem direkte ned på ebogslæseren, hvis du er forbundet til internettet med Paperwhites wifi-forbindelse. Du kan også lægge danske bøger (hvis de ikke er kopibeskyttede) over på den ved hjælp af programmet Calibre, som du kan hente i Fordelszonen på vores hjemmeside. Du kan også bruge Kindle Paperwhite til at læse PDF’er. Det er desværre ikke muligt at bruge bibliotekernes ebogsside, E-reolen, eller bogtjenester som Mofibo.

Amazon siger selv, at batteriet holder seks uger ved en halv times brug om dagen. Vores indtryk var, at det var en smule kortere end det, men du behøver i hvert fald ikke være nervøs for at løbe tør for strøm, selv om du læser det meste af en dag.


+ God kontrast

+ Lys i skærmen

+ Vandtæt

– Egner sig bedst til køb hos Amazon

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kindle Paperwhite er vel nok den bedste ebogslæser lige nu, men er først og fremmest beregnet til at købe bøger fra Amazons egen bogbutik.

Specifikationer

Mærke
Amazon
Lagerplads
8 gigabytes
Skærmstørrelse
6 tommer
Batteritid
Op til seks uger (ifølge Amazon)
Mål
167 x 116 x 8.18 mm
Vægt
182 gram
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Netværk
Wifi