Kanten i den ene side er bredere, så du nemmere kan holde fast i Kindle Scribe.

Amazon Kindle Scribe

Kindle Scribe er både en ebogslæser og en glimrende digital notesblok.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Amazon
8.7

Kindle Scribe minder om Amazons øvrige ebogslæsere, men den store skærm er faktisk først og fremmest beregnet til at tage noter på. Der er et bredt udvalg af Kindle-modeller, og hvis du udelukkende vil læse på din ebogslæser, findes der bedre løsninger til dét formål.

Du kan tage noter på en hel blank side, men du kan også skrive hen over forskellige typer indhold som PDF-filer og ebøger. Når du læser en bog, kan du nemt tilføje en håndskrevet note til en side, så du senere kan læse den i den rette sammenhæng.

Der er meget lille forsinkelse, når du fører pennen hen over skærmen, og det er tæt på følelsen af at skrive på rigtigt papir. Som noget lidt specielt i forhold til andre Kindle-modeller, har Kindle Scribe fire små gummidutter på bagsiden, som får den til at ligge fast på bordet, når du skriver på den.

Kanten på Kindle Scribe er meget bredere i den ene side, og det giver et godt sted at holde fast. Du kan bare vende Scribe om, hvis du hellere vil holde den i den anden hånd, for skærmbilledet drejer automatisk rundt, så det vender rigtigt.

Skærmen har en passende størrelse til brug som notesblok, og den er decideret enorm som ebogslæser. Du kan gøre teksten meget stor og stadig have, hvad der svarer til en bogside på skærmen.

Belysningen af skærmen tilpasser sig automatisk omgivelserne, og der kan skrues ret højt op, så skærmen kan læses under stort set alle lysforhold. En af de smarte egenskaber ved elektronisk blæk er, at du faktisk slet ikke behøver den interne belysning af skærmen. Hvis du bruger skærmen i dagslys eller i lyset af en lampe, er skærmens indhold også letlæseligt.

Du har adgang til Amazons boghandel direkte fra Kindle Scribe. Udvalget af bøger er gigantisk, men ligesom i andre Kindle-modeller, er bøgerne først og fremmest på engelsk. Du kan selv sende forskellige typer filer som fx PDF-dokumenter fra Kindle-app’en på din telefon eller via Amazons hjemmeside. Der er også en særlig Kindle-tilføjelse til webbrowsere, så du kan sende indholdet fra en hjemmeside til din Kindle med et klik.

Batteritiden er god – selv for en ebogslæser. Med en halv times noter om dagen får du op til tre ugers brug af Kindle Scribe, inden du skal lade op igen. Og så får du brug for din egen oplader, for der følger ikke en med i kassen.


+ Stor skærm

+ God skriveoplevelse

– Primært engelske bøger i boghandlen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kindle Scribe er en god digital notesblok, men knapt så vellykket som ebogslæser.

Specifikationer

Mærke
Amazon
Lagerplads
16 GB
Skærmstørrelse
10,2"
Batteritid
Op til tre uger
Tilslutninger
USB-C
Mål
23 x 19,6 x 0,58 cm
Vægt
433 g