Skiven på den nederste halvdel af uret viser i procent, hvor langt du er fra dit daglige mål på fx 10.000 skridt.

Withings ScanWatch

Withings Scanwatch blander et traditionelt armbåndsur med et moderne smartwatch, og resultatet er næsten perfekt.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Withings
9.1

Withings ScanWatch ligner til forveksling et gammeldags armbåndsur, men bag den traditionelle facade gemmer sig et smartwatch med mange spændende funktioner.

Størstedelen af urskiven domineres af en almindelig urskive med visere til timer og minutter, men en sort cirkel med en diameter på lidt over en centimeter gemmer på en kontrastrig sort/hvid-skærm.

Her præsenteres alle urets smartwatch-funktioner. Du kan fx se beskeder fra din telefon, så snart du modtager dem. Du kan også koble uret sammen med apps på telefonen, der sender notifikationer, så du kan få dem vist på uret. Det kan fx være nyheder, vejrvarsler eller sportsresultater. Teksten fra notifikationerne ruller roligt henover skærmen som en lille lysavis.

I modsætning til mange andre smartwatches, der sparer på strømmen og slukker for skærmen, kan du hele tiden se, hvad klokken er på ScanWatch takket være urskiven. Hvis der er for mørkt til at aflæse urskiven, kan du bare give knappen på siden et tryk for at få vist klokkeslæt og dato på miniskærmen.

Knappen er det eneste redskab til betjening af uret. Du drejer på kronen for at finde den ønskede funktion i menuen og trykker så for at vælge det.

På bagsiden ligner ScanWatch bestemt ikke et traditionelt armbåndsur. Her sidder tre små sensorer, der blandt andet løbende måler din puls. Du kan også sætte uret til at lave et elektrokardiogram, der viser, om dit hjerte nu også fungerer optimalt. For at få en præcis måling skal du trykke uret let ind mod armen, mens målingen er i gang. Efter 30 sekunder kan du så på din telefon se et fint diagram over din hjerterytme, og app’en giver en vurdering af dit hjertes tilstand. Med stort set samme fremgangsmåde kan du også få uret til at måle iltindholdet i dit blod.

Batteritiden gør ScanWatch til den ukronede konge indenfor den kategori. Vi brugte uret i næsten tre uger, før det løb for strøm. Mange andre avancerede ure skal nærmest lades op på daglig basis.

Du kan bruge ScanWatch til at registrere dine gå- og løbeture, men uret bruger GPS’en fra din telefon, så den er du nødt til at have med i lommen. Det virker lidt meningsløst, da man jo så lige så godt kan bruge en app på telefonen til formålet.


+ Både urskive og smartwatch

+ Eminent batteritid

– Ingen GPS

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Withings Scanwatch blander et traditionelt armbåndsur med et moderne smartwatch, og resultatet er næsten perfekt.

Specifikationer

Mærke
Withings
Skærmstørrelse
38 mm, miniskærm 13 mm
Batteritid
Op til en måned - vi fik cirka tre uger
Vægt
58 gram
Virker med
Android, iOS