Standardurskiven viser andre Suunto-brugeres aktiviteter i dit lokalområde.

Suunto 7

Suunto 7 er et fint smartwatch med mange gode funktioner, men pulsmålingen virker ikke helt som den skal.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Suunto
7.7

Suunto 7 er uden tvivl det bedste smartwatch, vi har testet fra finske Suunto.

Suunto er bedst kendt for sine sportsure med firmaets eget styresystem, men Suunto 7 bruger Googles styresystem Wear OS og er først og fremmest et smartwatch med funktioner som musikafspilning og visning af beskeder fra din telefon. Du kan også selv installere apps som fx Spotify.

Vi parrede hurtigt Suunto 7 med et sæt Bluetooth-høretelefoner og styrede afspilningen med uret. Høretelefonerne er nødvendige, for uret har ikke selvstændige højtalere, der egner sig til musiklytning.

Den store, runde skærm er klasser bedre end i Suuntos regulære sportsure. Det er en AMOLED-skærm, som dem vi kender fra mobiltelefoner, og det betyder blandt andet en virkelig god kontrast. Du kan uden problemer aflæse skærmen udenfor i sollys. Skærmen er berøringsfølsom, og betjeningen af uret er nem. Der sidder også fire knapper på siden, som du kan bruge til at skyde genvej til fx startskærmen med urvisning.

Suunto 7 har flere unikke urskiver at vælge imellem, men du har også adgang til det store udvalg i Googles Wear OS, så du kan få uret til at se ud, præcis som du vil have det.

Skærmen slukker af sig selv for at spare på batteriet. Hvis man cykler eller løber en tur, er det rart hele tiden at kunne se tiden og distancen, men skærmen æder grådigt strøm og efter 40 minutter var batteriindikatoren allerede nede på 80 procent efter en fuld opladning inden turen. Heldigvis er det nemt at lade uret op, for du kommer til at gøre det på nogenlunde daglig basis. Opladeren klikkes uden problemer fast bag på uret, og det tager lidt over halvanden time at lade det helt op.

Der var et lille problem med pulsmåleren under vores test. Den viste ikke altid pulsen helt præcist, når vi sammenlignede med et andet aktivitetsur fra en konkurrent og en professional pulsmåler spændt om armen.

I modsætning til Apple Watch, som ikke vil tale sammen med Android, virker styresystemet Wear OS faktisk fint sammen med en iPhone. Du kan læse dine beskeder, men Apple har dog sat en stopper for muligheden for at svare på dem direkte fra uret.

Prisen er i øvrigt lige voldsom nok, når man sammenligner med konkurrerende ure fra fx Huawei.


+ God skærm

+ Du kan installere apps

– Problemer med pulsmåling

– Høj pris

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Suunto 7 er et fint smartwatch med mange gode funktioner, men pulsmålingen virker ikke helt som den skal.

Specifikationer

Mærke
Suunto
Skærmstørrelse
1,39 tommer
Skærmopløsning
454 x 454 pixels
Styresystem
Wear OS
Batteritid
Cirka 30 timer
Vægt
70 gram
Virker med
iOS og Android