Uret bruger tydelig grafik til fx at vise dig kvaliteten af din søvn.

Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 er brugervenligt og fyldt med gode funktioner, men vi ville gerne kunne bruge det lidt længere mellem opladninger.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Samsung
8.8

Galaxy Watch6 er et af de bedste smartwatches, du kan bruge sammen med en Android-telefon.

Selv om uret bugner af funktioner, er det ikke meget større end et gammeldags analogt armbåndsur. Skærmen har en passende størrelse, så vi uden problemer kunne aflæse den selv med øjne, der ellers har nået læsebrillealderen. Den gode kontrast bidrager også til at øge læsbarheden, og hvide tal og bogstaver springer nærmest ud af skærmen fra en kulsort baggrund. Lysstyrken er bedre end i de fleste telefonskærme, og vi havde ingen problemer med at bruge uret udendørs i dagslys.

Betjeningen er gnidningsfri takket være det overskuelige styresystem, Wear OS. Menuerne er nemme at navigere i, så du hurtigt kan aflæse din puls eller dit søvnmønster, og knapperne på siden er så store, at de snildt kan trykkes ind, selv om du har fugtige fingre. Der er gjort meget ud af præsentationen af urets forskellige målinger, så de både er visuelt tiltalende og giver masser af oplysninger på den begrænsede skærmplads, der er til rådighed.

Uret spiller godt sammen med Android-telefoner, som det kommunikerer med via en Bluetooth-forbindelse. Det betyder, at du kan besvare opkald eller modtage beskeder uden at skulle have telefonen op af lommen. Til alt andet end helt korte beskeder som “OK” eller “Nej” foretrak vi dog hurtigt at hive telefonen frem for at svare i stedet for at slås med at taste lange tekster ind på urets skærm.

Akilleshælen i Watch6 er den sølle batteritid. Det er den naturlige konsekvens af den lysstærke skærm, trådløs kommunikation og en masse løbende målinger, som uret foretager af dit helbred i løbet af dagen. Vi kunne som regel kun bære uret i mindre end to døgn, før det løb tør for strøm. Heldigvis tog det os kun cirka tre kvarter at lade uret helt op igen, men du bør gøre op med dig selv, om du har lyst til at skulle tage dit ur af og lægge det til opladning flere gange om ugen.

Vi testede Galaxy Watch6 med en blød gummirem, som føltes behagelig om håndleddet gennem hele dagen. Samsung har et stort udvalg af remme, og det er virkelig nemt at skifte remmen ud. Når du samtidig kan vælge mellem et stort udvalg af “urskiver”, så kan du på få sekunder stort set få uret til at se ud, lige som du vil.


+ Flot skærm

+ Brugervenligt

– Sløj batteritid

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Galaxy Watch6 er brugervenligt og fyldt med gode funktioner, men vi ville gerne kunne bruge det lidt længere mellem opladninger.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Skærmstørrelse
40 mm
Skærmopløsning
480 x 480 pixels
Styresystem
Wear OS
Hukommelse
2 GB
Lagerplads
16 GB
Batteritid
Cirka 40 timer
Vægt
33,3 g
Virker med
Android-telefon, enkelte funktioner kun med Samsung-telefoner