Der kan klemmes mange informationer ind på urskiven i Galaxy Watch3.

Samsung Galaxy Watch3

Samsungs nye ur er flot og funktionelt, men batteritiden er ikke helt i orden.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Samsung
8.2

Samsungs nyeste smart watch, Galaxy Watch3, byder på et overvældende udvalg af funktioner i et indbydende ur, der næsten ligner et klassisk armbåndsur, hvis man vælger at bruge en urskive i den gammeldags stil.

Skærmen er nemlig så skarp, at urviserne ser virkelige ud, men illusionen varer kun til man fører fingeren hen over urskiven, for den kan nemt stryges ud til siden, så man kommer ind i urets menusystem.

Der er tre måder, du kan styre uret på. Det nemmeste er at trykke direkte på den berøringsfølsomme skærm. Så kommer du direkte til vejrudsigten, hvis du fx klikker på temperaturvisningen på hovedskærmen. Ellers kan du bruge de to knapper på siden og endelig den ring, der omgiver urskiven. Ringen bevæges i små ryk og giver et lille, fint klik, hver gang den falder på plads i et nyt hak. Betjeningen er intuitiv, og hvis der er særlige funktioner, du bruger ofte, kan du selv tilfølje dem til de urskiver, der har mulighed for at udskifte funktioner.

Styresystemet er intuitivt bygget op, og du kan udføre mange af de samme ting, som du kan på din telefon. Når din telefon er koblet sammen med uret via Bluetooth, kan du fx få kalenderpåmindelser eller beskeder på uret. Du behøver ikke at have en Samsung-telefon for at bruge uret. Du skal blot hente den tilhørende app til din Android-telefon. Faktisk kan du også koble Galaxy Watch3 sammen med en iPhone, hvis du skulle få lyst til det.

Urets skærm er som udgangspunkt slukket for at spare på batteriet, og det er meningen, at skærmen skal tænde automatisk, når du løfter armen. Det virker ikke hver gang, så du skal ind imellem løfte armen et par gange, for at se hvad klokken er. Omvendt så kan uret været lidt for ivrig efter at vise dig, hvad klokken er, hvis du kommer til at bevæge armen, mens du sover. Det er ret irriterende at blive vækket ved, at urets skærm lyser dig i ansigtet, så du lærer hurtigt at sætte uret i nattetilstand, når du går til ro.

Vi fik i gennemsnit cirka to døgns batteritid ud af uret. Det er ikke helt så godt som i fx Huaweis tilsvarende ure, men du behøver i det mindste ikke at bekymre dig om, at løbe tør for batteri i løbet af en enkelt dag. Opladningen sker trådløst med en lille magnestisk lader.


+ Skarp skærm

+ Mange funktioner

– Batteritiden kunne være bedre

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Samsungs nye ur er flot og funktionelt, men batteritiden er ikke helt i orden.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Skærmstørrelse
1,4 tommer
Skærmopløsning
360 x 360 pixels
Styresystem
Tizen Based Wearable OS 5.5
Hukommelse
1 gigabyte
Lagerplads
8 gigabytes
Batteritid
Cirka to døgn
Vægt
53,9 gram
Virker med
Android og iOS