Nej, det er ikke en rigtig urskive, men en AMOLED-skærm med fremragende kontrast.

Huawei Watch GT 3, 46 mm

Huawei Watch GT 3 er et flot kvalitetsur, men samspillet med telefonen halter.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Huawei
7.7

Huawei Watch GT 3 er et flot og gennemarbejdet smart watch med gode helbredsfunktioner.

Urets ydre udstråler kvalitet med en stållænke i høj kvalitet. Du kan tage et eller flere led ud af kæden uden at bruge værktøj, så det tager kun få minutter at få uret til at passe til dit håndled.

Urkassen er i samme høje klasse: Der sidder to knapper på uret. Den ene hopper direkte til den primære skærm, der viser en urskive, som du selv kan vælge. Den anden knap åbner urets menu til aktivitetsmåling, så du hurtigt kan komme i gang med at registrere en gå- eller cykeltur.

Udover GPS er der indbygget fire andre satellittjenester til at finde ud af, hvor du befinder dig på planeten. Derfor er der også forbindelse på få sekunder, når du går uden for og begynder på en løbetur.

GT 3 bruger Huaweis eget styresystem, og det fungerer helt, som det skal. Menuerne er logisk bygget op, så du hurtigt kan finde det, du leder efter ved at stryge med fingeren hen over den berøringsfølsomme urskive. Du kan fx se sms’er uden at skulle have fat i din telefon, og du kan modtage telefonopkald gennem uret, når det har Bluetooth-forbindelse til din telefon.

Desværre er det også i samspillet med telefonen, at urets største handicap ligger. Da vi første gang forsøgte at skabe forbindelse mellem GT 3 og vores Android-testtelefon, dukkede uret slet ikke op i listen over tilgængelige enheder.

Det var først, da vi havde havde hentet en APK-fil, som app’en viste os vej til, at vi kunne færdiggøre installationen. APK-filer er installationsfiler til Android-apps, som hentes uden om Googles Play Butik, og din telefon vil sikkert komme med alvorlige sikkerhedsadvarsler, før du får lov til at installere app’en. Vi afprøvede GT 3 sammen to Android-telefoner og en iPhone, men det var kun med Huaweis egen P30 Pro-telefon, at vi helt undgik nogen former for mangler i app’en.

Problemerne skyldes sandsynligvis sanktioner, som den amerikanske regering har indført mod Huawei, men uanset hvad så er det i hvert fald en stor sten i skoen, hvis du blot vil i gang med at bruge dit nye, lækre ur.

Da vi havde klaret de indledende problemer gik dagligdagen med uret perfekt. Batteritiden er lige så imponerende, som i tidligere ure fra Huawei. Vi brugte Huawei Watch GT 3 i over 13 døgn, før det var tid til lade det op igen. Mange andre smart watches kræver næsten daglige opladninger, og det bliver man hurtigt træt af.


+ Ur og lænke i høj kvalitet

+ Brugervenligt styresystem

– Problemer med telefon-app

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Huawei Watch GT 3 er et flot kvalitetsur, men samspillet med telefonen halter.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Skærmstørrelse
1,43"
Skærmopløsning
466 x 466 pixels
Styresystem
HarmonyOS
Hukommelse
32 MB
Lagerplads
4 GB
Batteritid
Cirka 14 dage
Vægt
42,6 gram
Virker med
Android, iPhone