Du kan se de vigtigste data på urskiven. Her er det fx skridtantal, søvnkvalitet og puls.

Fitbit Sense

Fitbit Sense giver dig et omfattende overblik over dit helbred, men det fungerer ikke så godt som smartwatch.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Fitbit
7.3

“Stress management technology” står der med store bogstaver på kassen til uret Fitbit Sense. Det er faktisk lidt af en forsimpling, for uret kan holde øje med rigtig mange aspekter af dit helbred, udover hvor stresset du er.

Sense kan selvfølgelig tælle dine skridt, og det måler din puls, men der er også mere avancerede funktioner som fx søvnregistrering, hvor du kan få en grafisk oversigt over, hvor dybt du har sovet i nattens løb. Søvnoversigten virker fint, men du skal lige huske at sætte at sætte uret i nattetilstand, når du lægger dig til ro. Vi blev vækket et par gange i løbet af natten ved, at uret lige fik lyst til at vise os, hvad klokken var og lyste os op i ansigtet. Tilsvarende finder uret ikke selv ud af, at du er på kommet på højkant og er vågen, så du skal huske, at slå nattetilstanden fra igen. Du kan heldigvis også indstille uret til “stilletimer”, så det ikke forstyrrer dig i et bestemt tidsrum fx mellem 23 og 7.

For at få det fulde udbytte af funktionerne i Fitbit Sense, skal du bruge uret sammen med din telefon. Den gratis Fitbit-app samler en overvældende bunke oplysninger om dit helbred og dine aktiviteter i løbet af dagen. Sense sender data til mobil, uden du selv behøver at foretage dig andet end at åbne app’en. Når du har brugt uret gennem nogle dage, har du data nok til at app’en kan tegne grafer over udviklingen i din motion og dine helbredsmålinger. Sover du fx bedre i weekenden? Hvor mange etager har du bevæget dig op og ned ad trapper? Og bliver din hvilepuls bedre af at gå en lang tur hver dag? Der er masser af spændende data at dykke ned i, og derfor er det også lidt ærgerligt, at app’ens mange sundhedstekniske begreber ikke er blevet oversat til dansk.

Der er indbygget GPS i uret, så du kan også gemme kort over dine ture. Det kan anbefales at slå GPS’en til, når du går eller løber, for urets eget bud på, hvor langt du har bevæget dig, er ikke altid helt præcist. Efter en dag med stillesiddende arbejde og en gåtur på cirka tre kilometer viste Sense, at vi havde gået 8,5 kilometer.

Der er også almindelige smartwatch-funktioner i Fitbit Sense. Du kan fx skifte urskiver, så du får vist lige præcis de data, du er interesseret i, og når uret er koblet sammen med telefonen, kan du føre en mobilsamtale gennem urets mikrofon og højtaler.

Fitbit Sense ville være en fremragende hybrid mellem smartwatch og fitness-ur, hvis det ikke lige var for en række små detaljer, der ødelægger helhedsindtrykket. Uret er fx en tand for langsomt til at tænde for skærmen, når du holder armen op for at se, hvad klokken er. Vi endte tit med at ryste håndleddet en ekstra gang, fordi der lige gik et halvt sekund for meget, før klokkeslættet dukkede op.

Uret styres med en finger på skærmen, og på siden sidder en berøringsfølsom knap, der kan bruges til at tænde og slukke for skærmen og hoppe baglæns i menuen. Desværre er knappen temmelig lunefuld, og ofte opfatter den ikke, at du trykker på den.


+ Masser af målinger

+ Kan bruges til samtaler

– Haltende betjening

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Fitbit Sense giver dig et omfattende overblik over dit helbred, men det fungerer ikke så godt som smartwatch.

Specifikationer

Mærke
Fitbit
Skærmstørrelse
1,58 tommer touchscreen AMOLED
Skærmopløsning
336 x 336 pixels
Lagerplads
4 GB
Batteritid
Cirka en uge
Vægt
46 gram
Virker med
Android, iOS