Fitbit Charge 5 har indbygget GPS, så du kan måle fx dine gå- eller løbeture.

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 giver dig et godt, samlet billede af dit helbred lige nu og gennem længere tid.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Fitbit
9.1

Charge 5 er den hidtil bedste helbredsmåler fra Googles datterselskab Fitbit.

Du glemmer hurtigt, at du har Fitbit Charge 5 på armen. Uret fylder ikke meget, og gummiremmen er blød og behagelig.

Med sine mange funktioner og sin flotte farveskærm kan Charge 5 konkurrere mod regulære smarture. I Charge 5 kan du også selv vælge, hvordan hovedskærmen, hvor Fitbit viser uret og sine målinger, skal se ud.

Skærmen har fantastisk kontrast og kan uden problemer aflæses på en løbetur i høj solskin. Der er ingen knapper på Charge 5, så skærmen er samtidig også den eneste mulighed for at betjene uret. Det fungerer helt uden problemer: Du skal stryge op eller ned, til højre eller venstre og vælge det ønskede menupunkt ved at trykke på skærmen. På den måde kan du se alle urets målinger eller måske sætte gang i et stopur eller en nedtælling.

Charge 5 har en af de bedste søvnmålingsfuntioner, vi har set i et ur. Vi havde både Charge 5 og et konkurrerende ur fra Withings på armen, da vi lagde os til ro, og det viste sig, at Fitbit-uret var meget bedre til at registrere, både hvornår vi faldt i søvn og vågnede. Charge 5 gav også en mere interessant og detaljeret oversigt over søvnens forskellige faser.

Du bruger en app på din telefon til at trække målingsdata ud af Charge 5, og her kan du se, at Fitbits app er gennemarbejdet efter mange års udvikling. App’en giver et letforståeligt overblik over dit generelle aktivitetsniveau.

Fitbit-app’en føjer samtidig et ekstra lag til dine daglige målinger af blandt andet skridt, søvn, blodets iltindhold og puls. Ved at målingerne bliver præsenteret i grafer over længere tid, kan du se, om dit helbred udvikler sig i den retning, du ønsker.

Vi har tidligere testet forgængeren Fitbit Charge 4, som stadig kan købes ude i butikkerne. Du kan læse testen af Charge 4 her.


+ Flot skærm

+ God søvnmåling

+ Behagelig rem

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Fitbit Charge 5 giver dig et godt, samlet billede af dit helbred lige nu og gennem længere tid.

Specifikationer

Mærke
Fitbit