Du kan skifte mellem et stort udvalg af urskiver på Apple Watch.

Apple Watch

Apple Watch er på mange områder det bedste smart watch, du kan købe, men batteritiden er elendig.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Apple
8.8

Den nyeste udgave af Apple Watch er blevet opgraderet med det sidste skrig indenfor målinger af dit helbred, og uret er stadig blandt de bedste smart watches, du kan købe lige nu.

På bagsiden sidder en gruppe lysdioder og nogle lysfølsomme sensorer, der i fællesskab måler iltindholdet i dit blod. Du kan tage en måling, når du har lyst, eller du kan lade uret måle niveauet løbende i baggrunden i løbet af dagen. Apple Watch kan også måle din puls og lave et diagram over din hjerterytme.

Uret bruger også de mange sensorer til at overvåge din søvn, så det blandt andet giver gode råd om, hvornår det er tid til at gå i seng. De mange helbredsfunktioner betyder, at Apple Watch snildt kan erstatte selv de mest avancerede fitness-armbånd fra fx Googles datterselskab Fitbit.

Apple Watch har været det førende smart watch i mange år, og det betyder, at også mange andre har set en fidus i at programmere apps til uret. Derfor er der et stort udvalg af gode apps til registrering af aktiviteter i fx skiløb, golf, løb og cykling. Vi følte os ikke så energiske, så vi nøjedes med at bruge Spotify på uret, og det var dejligt bare at kunne styre den trådløse afspilning af musik til vores Bluetooth-hovedtelefoner med et par hurtige tryk på urets skærm.

Vi ladede Apple Watch op til 100 procent og koblede laderen fra tidligt om morgen. Da det igen var ved at være sengetid, var uret nede på 12 procent. Det var efter en dag med ret intensiv brug af uret, hvor vi både havde hørt musik og brugt GPS. Du behøver altså ikke være bange for at løbe tør for strøm i løbet af dagen, men du må gøre op med dig selv, om du har lyst til at have et armbåndsur, der skal lades op hver dag.

Det værste ved Apple Watch er prisen. Det virker voldsomt at skulle slippe over 3.000 kroner for et armbåndsur, som du sandsynligvis kun kommer til at bruge nogle få år, før det føles teknologisk forældet.


+ Mange apps

+ Gode helbredsfunktioner

– Meget dyrt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Apple Watch er på mange områder det bedste smart watch, du kan købe, men batteritiden er elendig.

Specifikationer

Mærke
Apple
Skærmstørrelse
1,78 tommer
Skærmopløsning
448 x 368 pixels
Styresystem
WatchOS 7.0
Hukommelse
1 GB
Lagerplads
32 GB
Batteritid
cirka 36 timer
Vægt
47,1 gram
Virker med
iOS