Du kan vælge mellem et stort udvalg af remme til Apple Watch.

Apple Watch (Series 7)

Apple Watch er stadig det bedste smart watch – hvis du har en iPhone.

af Morten Skeldal Østergaard #Smart Watch #Apple
9.2

Hvis du allerede har et Apple Watch, er der ingen grund til at investere i den seneste udgave af det dyre ur. Designet og funktionaliteten er nemlig stort set det samme som i den foregående generation.

Apple Watch Series 7 er ikke et lille ur på nogen måde. Det gode ved et stort ur er, at der så også er blevet plads til en stor skærm. Samtidig har teknologien udviklet sig, så det er blevet lettere at lave smallere kanter rundt om skærmen – og det har Apple udnyttet. Har du et Apple Watch fra Series 3 eller ældre, vil du se en voldsom forøgelse i skærmarealet.

Apple bruger den ekstra plads til at gøre tingene lidt større, så det nu er lettere at ramme knapper og menuer. Der er nu også plads til et tastatur på uret – men ikke på dansk. Så med mindre du skal skrive engelske SMS’er, er det ikke så relevant.

Den nye skærm har ikke bare fået vokseværk – den har også fået et løft på kvaliteten. Det er især tydeligt i sollys, ligesom urskiven er tydelig, når uret er inaktivt. Det gør det let lige at snige sig til at se, hvad klokken er uden at løfte armen.

Det nye Apple Watch har hurtig opladning – vel at mærke med den rigtige Apple-oplader. Bruger du opladeren, der følger med, kan du lade 33 procent hurtigere op end forrige generation af uret. Det betyder, at du hurtigt lige kan få lidt ekstra strøm på inden sengetid, hvis du er typen, der gerne vil bruge uret til at holde øje med din søvn.

Batterilevetiden er ikke ligefrem overvældende. Du skal ikke forvente at bruge uret meget mere end en enkelt dag på en opladning – alt efter hvor aktivt du bruger det, og hvor meget du aktiverer skærmen. Vi fik aldrig mere end et døgn ud af batteriet. Men med den større skærm er det selvfølgelig trods alt en lille forbedring, at uret har samme batterilevetid som forrige generation.

Apple Watch har en lynhurtig processor, og du kommer aldrig til at vente på at starte en app eller åbne en menu. Urets styresystem er efterhånden et modent stykke software. Især til fitness tracking er det ganske habilt, og selv om profferne nok vil gå efter et Garmin-ur eller tilsvarende, så er Series 7 altså et fint ur til at holde øje med, hvor meget motion du får, og hvordan din form udvikler sig. Der er efterhånden blevet plads til at måle stort set alle sportsgrene , og det er let at komme i gang – og uret skal nok fortælle dig, om du har siddet for længe i sofaen. Dén funktion kan heldigvis slås fra, for den kan godt blive lidt irriterende!

Menuerne er generelt overskuelige og til at finde rundt i – og hele oplevelsen er både god og flydende, og samspillet med iPhone bliver bedre for hver generation. Apple Watch virker stadig ikke med Android-telefoner, så du er afhængig af at have en iPhone for at kunne indstille uret og få fuldt udbytte af det.


+ Hurtig processor

+ Godt styresystem

– Virker ikke med Android

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Apple Watch er stadig det bedste smart watch – hvis du har en iPhone.

Specifikationer

Mærke
Apple
Skærmstørrelse
45 mm
Lagerplads
32 GB
Batteritid
Cirka et døgn
Vægt
38,8 gram
Virker med
iPhone