Skærmen står meget stabilt på bordet trods sin lette konstruktion.

Shark Gaming SG27240-C

Selv om Shark Gaming SG2740-C er lavet med computerspil for øje, er den fin til det meste, og prisen er god. Opløsningen er dog i underkanten.

af Poul Siersbæk #Skærm #Shark Gaming
8.4

Som navnet Shark Gaming antyder, er SG27240-C en skærm dedikeret til computerspil. Skærmen, som måler 27 tommer, har da også en responstid på kun 1 ms og en opdateringsfrekvens på hele 240Hz, hvilket er fornemt i denne prisklasse. De gode hastigheder sikrede os virkelig fine og glidende bevægelser ved både spil og film.

Skærmen, der bruger et LCD-panel af VA-typen til at vise billedet, er dog fin i de fleste andre sammenhænge også. Den har en god lysstyrke, og selv om firmaet ikke oplyser skærmens kontrast, oplevede vi den som udmærket, hvor sort blev gengivet rigtig sort. Også farvegengivelsen er pæn i standardindstillingen med naturlige og klare farver, hvilket fx er godt til billedbehandling.

Skal skærmen bruges til spil, er der mange fine indstillingsmuligheder til farve- og lysstyrke i forhold til de omgivelser, man sidder i. Da skærmen desuden er svagt buet, har man en god betragtningsvinkel, som ikke påvirker farver og lysstyrke i kanterne.

Der er desværre kun tale om en Full HD-opløsning på 1920 x 1080 punkter, hvilket er i underkanten. Detaljegengivelsen er nemlig skærmens akilleshæl, hvor billeder hurtigt optræder pixelerede.

Betjeningen er enkel, da alle funktioner styres via et joystick bagpå. Menuen, der kun er på engelsk, giver gode muligheder for at finindstille farvenuancer, kontrast og lysstyrke. Skærmens HDR-indstilling, som løfter detaljerne i højlys og skygger, gør det desuden fint, uden at farverne overstyrer.

Designmæssigt er SG27240-C en pæn og enkel skærm, som tilmed kun vejer 4,9 kilo. Skærmen kan bevæges op og ned, vippes og vinkles til lodret position. Drejes kan den dog ikke, men da skærmen er let, er den nem at flytte.

Skærmen har to HDMI-porte og to Display-porte, men til den meget favorable pris må man desværre undvære USB-C.


+ Hurtig skærm med fine farver

+ Brugervenlig

– Lav opløsning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Selv om Shark Gaming SG2740-C er lavet med computerspil for øje, er den fin til det meste, og prisen er god. Opløsningen er dog i underkanten.

Specifikationer

Mærke
Shark Gaming
Størrelse
27"
Opløsning
1920 x 1080 pixels
Lysstyrke
300 cd/㎡
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI, 2 x DisplayPort
Paneltype
VA
Højttalere
2 x 3W
Betragtningsvinkel
178°/ 178°
Elforbrug
28 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,5 x 43,0 x 25,5 cm
Vægt
4,9 kg