Samsung Space Monitor spændes fast på bordet med en lille indbygget skruetvinge.

Samsung Space Monitor

Samsung Space Monitor er først og fremmest interessant på grund af sit smarte ophæng, der kun optager en smule plads på bordet.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Samsung
8.5

Samsungs nye 31,5-tommer skærm hedder Space Monitor. Det gør den ikke, fordi den er beregnet til brug i rummet, men fordi den sparer plads (space) på dit skrivebord.

Space Monitor har ikke en traditionel fod, så man kan stille skærmen på bordet. I stedet skal den monteres på en meget kraftig metalarm, som skrues fast på bordpladen med en lille, indbygget skruetvinge.

Når alt er på plads hænger skærmen direkte over kanten af bordpladen, så den stort set ikke optager noget bordplads. Hvis du har behov for at se noget tættere på, kan du vippe skærmen. Faktisk kan metalarmen trækkes så langt forover og nedad, at den nederste kant af skærmen kommer til at hvile på bordet. Det er dog lidt svært at se, hvad man skal bruge den stilling til, for skærmen har ingen touch-funktionalitet.

Faktisk er selve skærmen en smule ordinær. Farvegengivelsen er ikke helt i topklasse, og betragtningsvinklen er ret spids. Du skal ikke bevæge hovedet ret meget til siderne, før farverne på skærmen begynder at se grålige ud. Opløsningen er Ultra HD (3840 x 2160 pixels), og billedet står ekstremt skarpt med en god kontrast. Til almindeligt kontorarbejde er skærmen helt fin.

Der er ikke ligefrem overvældende mange tilslutningsmuligheder. Kun en HDMI-port og en mini-DisplayPort er der blevet plads til. Der følger et kabel med i kassen, som kombinerer HDMI og strøm, så du kun behøver ét kabel til skærmen. Kablet passer lige præcis i en rille på bagsiden af bærearmen, så skærmen giver et rent og flot indtryk, når den er korrekt opsat på kanten af bordet. Der er stort set ingen kant i skærmens sider og foroven, så Space Monitor virker faktisk ikke så voldsom på trods af sit store skærmareal.

Du kan få bedre billedkvalitet i denne prisklasse, så skærmens forholdsvis høje pris, er primært for den unikke ophængningsmekanisme


+ Ultra HD-opløsning

+ Praktisk ophæng

+ Kun ét kabel til skærmen

– Kun to skærmtilslutninger

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Samsung Space Monitor er først og fremmest interessant på grund af sit smarte ophæng, der kun optager en smule plads på bordet.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Størrelse
31,5 tommer
Opløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
2500:1
Lysstyrke
200 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
HDMI, Mini DisplayPort
Paneltype
VA
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178 grader/ 178 grader
Elforbrug
54 watt / 0,3 watt (standby)
Responstid
4 ms
Mål
714,5 x 418,2 x 2,6 mm
Vægt
7,0 kg