Styresystemet er Tizen – det samme som på Samsungs Smart TV-apparater.

Samsung Smart Monitor M5

Smart Monitor M5 er en vellykket mellemting mellem et Smart TV og en computerskærm. Perfekt til hjemmekontoret.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Samsung
8.6

Samsung Smart Monitor M5 er en ny og lidt mærkværdig blanding af computerskærm, smart tv og computer. Men uanset hvad den er, så kan vi faktisk godt lide den.

Lige som et Smart TV så har M5 sine egne indbyggede apps, så du fx kan se Netflix, uden at du har tændt for pc’en. Du får også en fjernbetjening med i pakken, og det er altså sjældent, at man ser det som tilbehør til en computerskærm.

Monteringen af skærmen er en anelse besværlig. Langt de fleste computerskærme kan samles ved hurtigt at klikke delene sammen eller ved at stramme et par praktiske fingerskruer. Med Smart Monitor M5 er du nødt til at få fat i en stjerneskrutrækker for at få fod, arm og skærm til at hænge ordentligt sammen. Det kunne godt være løst lidt mere elegant.

Når skærmen er beregnet til at blive brugt til flere forskellige ting, så ville det også have været rart, hvis den kunne skydes op og ned i højden, alt efter hvordan du sad foran den. Desværre må du nøjes med at vippe skærmen, så du ser på den i en anden vinkel.

Billedkvaliteten er lidt over gennemsnittet for skærme i denne prisklasse. Du får en 27-tommers skærm i Full HD-opløsning, som er det absolut mindste, man kan forlange. Billedet står flot i både kontorprogrammer og actionfyldte tv-serier. Du får langt fra samme flotte lysstyrke som i et Samsung QLED-tv, men som en mellemting mellem et tv og en computerskærm, som dine øjne ser på fra en meters afstand, er det tilstrækkeligt.

Lyden fra de indbyggede højtalere er på samme niveau som billedet. Du får noget, der er brugbart, men lydbilledet er ret fladt, og man bliver lidt træt af at sidde og se en film foran skærmen, så et par hovedtelefoner er en god idé.

Smart Monitor M5 får internetforbindelse via dit trådløse netværk, og med et abonnent hos Microsoft kan du faktisk også køre web-baserede apps som firmaets kontorpakke Microsoft 365 – det er de velkendte programmer som Word og Excel.

Samsung Smart Monitor M5 er ikke en skærm, der i sig selv er verdens bedste til noget som helst. Men som en alsidig og budgetvenlig løsning til hjemmekontoret, der kan fungere som både tv og computerskærm, er den lige, som den skal være.

 


+ Fin pris

+ Mange muligheder

– Besværlig samling

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Smart Monitor M5 er en vellykket mellemting mellem et Smart TV og en computerskærm. Perfekt til hjemmekontoret.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Størrelse
27 tommer
Opløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
250 cd/㎡
Format
16:9
Tilslutning
3 x HDMI
Paneltype
VA
Højttalere
Ja
Betragtningsvinkel
178°(H)/178°(V)
Elforbrug
26 watt, 0,5 watt i dvale
Responstid
8 ms
Mål
61,55 x 45,54 x 19,35 cm
Vægt
5 kg