Farvegengivelsen er virkelig god i Samsung S8.

Samsung S8 UHD S27A800U

Samsung S8 får alting til at se lidt bedre ud med sin høje opløsning og gode farvegengivelse.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Samsung
9.0

Samsung S8 koster lidt mere end de fleste andre 27-tommer skærme, men den giver også et flot billede og har god ergonomi.

Opløsningen er Ultra HD – altså fire gange så mange pixels i skærmbilledet som i en Full HD-skærm. Det er også det mange producenter kalder 4K. Det højopløste billede får alt, du ser på skærmen til at stå ekstremt skarpt. Selv noget så dagligdags og velkendt som Windows ser flottere ud, når det breder sig over 3840 x 2160 pixels.

Det hjælper også, at skærmens farvegengivelse er rigtig god. Vi savnede lidt flere detaljer i mørke områder af film og tv-serier, men ellers var det svært at finde noget at sætte en finger på, uanset hvilken type indhold vi satte skærmen til at vise.

Samsung S8 har en USB-C port, så du kan koble din bærbare pc til den og bruge S8 som ekstra skærm. Computeren lades op samtidig, hvis den understøtter opladning via USB-C porten.

Skærmen løftes over bordet af en solid og stabil metalfod. Det er lidt irriterende, at der kræves en stjerneskruetrækker for at få samlet skærmen med foden, men det er i det mindste kun noget, du skal gøre én gang.

Når alt er samlet, er der fine muligheder for at indstille skærmen, så den står, som du vil have den. Du kan både vippe og hæve den, og den kan minsandten også svinges op på højkant, hvis du har brug for arbejde på den led.


+ Flot billede

+ Kan lade en bærbar op

– Lidt besværlig at samle

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Samsung S8 får alting til at se lidt bedre ud med sin høje opløsning og gode farvegengivelse.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Størrelse
27 tommer
Opløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
HDMI, DisplayPort, USB-C
Paneltype
IPS
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178 grader
Responstid
5 ms
Mål
61,55 x 55,19 x 19,64 cm
Vægt
6,7 kg