Der er tydelige symboler på betjenings-knapperne.

Samsung S24H650GD

Her får du det hele. Et godt skærmbillede og masser af indstillingsmuligheder.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Samsung
9.5

Foden på Samsungs S24H650GD er en af de største, jeg har set på en 24- tommers skærm. Du skal have god plads på bordet for at kunne klemme den store, rektangulære fod ind. Men den giver altså også et særdeles solidt fundament til skærmen. En kraftig cylindrisk arm holder skærmen højt hævet over bordet, og det kræver ikke mange kræfter at skyde skærmen op og ned eller dreje den til en af siderne. Hvis du skyder den helt til tops på armen, kan du endda også vippe skærmen op på højkant.

Skærmen bruger Samsungs egen PLS-teknologi, og Samsung mener selvfølgelig selv, at det giver bedre billedkvalitet i forhold til skærme på samme prisniveau. Jeg er tilbøjelig til at give det koreanske firma ret: S24H650GD leverer et godt lysstærkt billede med fin farvegengivelse. Betragtningsvinklen er lige så vid som i gode IPS-skærme. Du kan flytte hovedet både op og ned og til siden i forhold til skærmen, uden at farverne udvaskes synderligt.

16:10-formatet betyder, at skærmen er lidt højere i forhold til bredden end de fleste andre skærme. Det er især en lille fordel, hvis du arbejder meget på nettet eller skriver mange tekster.

Som noget ret specielt for en skærm i dag har S24H650GD en stribe knapper med meget tydelige markeringer – her er ikke noget med at gemme knapperne af vejen i bunden eller helt omme på bagsiden. Du behøver ikke at sidde og gætte dig frem. Bare tryk på knappen med den funktion, du skal bruge. Det er fx meget hurtigt at ændre skærmens farvetemperatur, så den bliver rødligere og dermed mere skånsom for øjnene.

Bagpå sidder indgange til HDMI, DisplayPort og VGA, så der er tilslutninger, der dækker de flestes behov. Der sidder også en lille USB-hub med to porte til fx mus og tastatur, så du slipper for at skulle trække kabler hele vejen til din computer.

 


+ Knapper med tydelige markeringer

+ God ergonomi

+ Glimrende skærmbillede

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Her får du det hele. Et godt skærmbillede og masser af indstillingsmuligheder.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Størrelse
24 tommer
Opløsning
1920 x 1200 pixels
Kontrast
16:10
Format
250 cd/m2
Tilslutning
DisplayPort, HDMI, VGA
Paneltype
PLS
Betragtningsvinkel
178 grader
Elforbrug
28 watt
Responstid
4 ms
Mål
55,9 x 54,6 x 23,6 cm
Vægt
6,7 kg