Webkameraet popper op i toppen, når du trykker på det.

Philips 45b1u6900ch

Den ekstremt brede Philips-skærm gør det til en fornøjelse at arbejde ved pc'en.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Philips
8.5

Philips 45b1u6900ch er nærmest den ultimative skærm til kontorarbejde ved pc’en.

Der er 44,5 tommer (113 centimeter) diagonalt fra hjørne til hjørne, og formatet er det nærmest komisk brede 32:9. Skærmen er med andre ord præcis dobbelt så bred i forhold til højden som på en typisk computerskærm, og vi havde uden problemer fem vinduer åbne ved siden af hinanden. Hvor ofte man lige har brug for det, kommer nok an på, hvordan man arbejder ved pc’en, men det er i hvert fald rart at have muligheden.

De programmer og tjenester, som er i stand til at udnytte hele bredden, tager sig fantastisk ud på skærmen. Vi blev helt opslugt af at bruge Google Maps med satellitvisning på hele skærmens areal. Billed- og videoredigering med mange paletter og redskaber fungerer også rigtig godt. Tv-serier fra fx Netflix er en lidt anden sag, for her bliver der brugt lige så meget plads på de sorte kanter i begge sider, som der bliver brugt på selve videoen.

Den store skærm fylder selvfølgelig meget i bredden, og på grund af den buede form er den også ret dyb. Den kræver derfor et halvstort skrivebord.

Billedet er stærkt belyst, og vores målinger viste, at lyset er ligeligt fordelt over det store areal. På en helt flad skærm med denne bredde ville farverne i yderkanterne se udvaskede ud, men det er ikke noget problem her. Philips-skærmen buer nemlig ind mod dig, så du undgår at se alt for skævt på de yderste områder af skæmbilledet.

Der er masser af tilslutninger på bagsiden og i den ene side. Udover HDMI og DisplayPort til billedet fra computeren er der også en USB-hub, så du kan tilslutte udstyr til computeren via skærmen.

I toppen af skærmen kan du poppe et webkamera op ved at trykke på det. Det er ret smart, for når du trykker det ned igen, er du sikker på, at andre ikke kan se med gennem kameraet, når du ikke selv bruger det.

Betjeningen er skærmens svageste punkt: Du må famle dig frem på den nederste kant, og det tager unødvendigt lang tid, når du fx skal skifte skærmens farveindstillinger.

Philips 45b1u6900ch er stor og tung, men dens elegante metalfod får den til at stå klippesolidt på bordet. På trods af vægten er det ingen sag at skyde skærmen op og ned, så den får den helt rigtige højde i forhold til dig.


+ Stort og flot billede

+ Nemt at indstille højden

– Irriterende knapper

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Den ekstremt brede Philips-skærm gør det til en fornøjelse at arbejde ved pc'en.

Specifikationer

Mærke
Philips
Størrelse
44,5 tommer
Opløsning
5120 x 1440 pixel
Kontrast
3.000:1
Lysstyrke
450 cd/m²
Format
32:9
Tilslutning
HDMI 2.0 x 2, DisplayPort 1.4 x 1, USB-C x 2, hovedtelefon, USB 3.2 Gen 2, USB-A x 4, USB C
Paneltype
VA LCD
Højttalere
2 x 5 W
Betragtningsvinkel
178° / 178°
Elforbrug
39,4 W
Responstid
4 ms
Mål
108,5 x 51,5 x 23,8 cm
Vægt
12,96 kg
Andet
Højdejustering: 15 cm