Philips 276e7qdab

En flot, skarp skærm af høj kvalitet med masser af knald på farverne.

af Mikkel Jacobsen #Skærm #Philips
8.5

276e7qdab er en lækker skærm fra Philips, hvor der er skruet godt op for farverne. Billedkvaliteten fejler da heller ikke spor i spil og film, hvor alt står klart og farverigt.

Farvepaletten har det dog med at være enten lidt for bleg eller omvendt lidt for kraftig og udtværet i Windows og internetbrowsere. Det betyder heldigvis ikke, at videoer og billeder på internettet lider under de samme farveproblemer. Det er umiddelbart kun farverne udenom, der er påvirket af det. Man kan lære at leve med det, og der er da også forskellige muligheder for at indstille skærmen efter behov. Men det krævede en del pilleri, før jeg fandt et udtryk, som jeg var helt tilfreds med.

Dynamisk billedkvalitet
Der er indbyggede funktioner til at tilpasse billede og farveskala dynamisk, alt efter hvad der foregår på skærmen. Det er en af den slags funktioner, som foregår helt ubemærket, men billedet står altid pænt i videoer og spil, så det lader til, at de automatiske funktioner fungerer efter hensigten.

Fra tid til anden oplevede jeg dog, at skærmen ud af det blå begyndte at rette på lysindstillingerne og gik fra lyst til mørkt og tilbage igen uden grund. Det er svært at fremprovokere, og kan have været en midlertidig fejl i testperioden.

Spøjse indstillinger
De dynamiske indstillinger lader til at fungere, men der burde være flere muligheder for manuelle indstillinger. Det er desuden en anelse besværligt at betjene dem der er, da alt foregår med kun en enkelt knap bag på skærmen. Knappen fungerer som en slags joystick, som giver adgang til forskellige funktioner, alt efter hvilken retning den skubbes i. Det kan sagtens læres, men føles ret finurligt til at begynde med.

Men det er ikke til at komme uden om, at skærmen præsenterer et flot og skarpt billede med en lav responstid. Den er behagelig for øjnene selv efter mange timers brug, og fungerer glimrende til både arbejde og fornøjelse.

Læs mere om skærmen hos Philips

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En lækker skærm med flotte farver, der kunne have haft gavn af flere manuelle indstillinger.

Specifikationer

Mærke
Philips
Størrelse
27 tommer
Opløsning
1920x1080
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
250 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
VGA, DVI-D, MHL-HDMI
Højttalere
3 W x 2
Betragtningsvinkel
178° (V)/178° (L)
Elforbrug
17,03 W
Responstid
5 ms