MSI Optix MAG272CQR

Hvis du er til kurvede skærme, så bliver det ikke meget bedre end disse 27-tommer fra MSI.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #MSI
9.2

MSI’s nye skærm har et fantastisk billede, men man skal lige vænne sig til den meget buede form. Når man bruger skærmen til at spille eller se film, så giver det fx en lidt pudsig effekt, når der panoreres i det indhold, du ser på skærmen. Det ser nærmest ud som om nogle dele af skærmen bevæger sig hurtigere end andre. Hvis du på forhånd ved, at buede skærme er lige noget for dig, så er der ikke noget at betænke sig på. Skærmen er på alle leder og kanter i god kvalitet, og prisen er faktisk rimelig i forhold til den høje standard.

Billedet står stærkt og skarpt, og skærmen spænder over et stort farvespektrum. Der er tydelig forskel, når man stiller den op ved siden af en mere ordinær 27-tommer-skærrm.

Det er i hurtige computerspil, at MAG272CQR for alvor viser sine fortrin. Opdateringshastigheden på 165 HZ får billedet til at stå helt roligt, og hvis du har et nyere grafikkort fra AMD, så kan du bruge skærmens indbyggede FreeSync-synkronisering til helt at slippe for hakkende opdatering af skærmbilledet.

MSI-skærmen har også nogle udmærkede ergonomiske egenskaber. Du kan hæve og sænke skærmen ved tage godt fat i begge sider af den, og du kan tilte den op og ned på det solide ophæng, så du får den helt rigtige betragtningsvinkel. Skærmen kan ikke drejes til siderne på foden eller vippes op på højkant, men det sidste ville heller ikke give så meget mening på grund af den buede form.

Rundt om MAG272CQR sidder en meget smal sort ramme, og skærmen virker faktisk ikke så stor som mange andre skærme på 27 tommer. Den er til gengæld ret tung takket være den massive metalfod, der får skærmen til at stå så sikkert som en klippeblok på bordet.

Løsningen til indstilling af skærmen er ret elegant. Det er bare en enkelt lille, rød styrepind på bagsiden af skærmen. Når du trykker på toppen af pinden, dukker en popup-menu op på skærmen. Nu kan du bevæge dig rundt i menuerne og ændre farvebalance eller kontrast uden skulle døje med at finde rundt i en række, mørke knapper, der allesammen ligner hinanden. Menuen er oven i købet oversat til dansk.

 


+ Lækker billedkvalitet

+ Hurtig opdateringshastighed

+ Menu på dansk

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Hvis du er til kurvede skærme, så bliver det ikke meget bedre end disse 27-tommer fra MSI.

Specifikationer

Mærke
MSI
Størrelse
27 tommer
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
300 nits
Format
16:9
Tilslutning
HDMI, DisplayPort
Paneltype
VA
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178/178 grader
Elforbrug
61 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,15 x 56,0 x 26,7 cm
Vægt
5,9 kg