Den brede fod er et solidt fundament for skærmen.

MSI Optix G273QF

MSI G273QF er en udmærket skærm, men til denne pris burde vi få en bedre kontrast og flere ergonomiske indstillingsmuligheder.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #MSI
7.9

Billedet er skarpt og lysstærkt, men kontrasten er ikke helt i top i MSI’s nye 27-tommer skærm, Optix G273QF.

Det tal, som skærmproducenterne bruger til at angive kontrasten, viser forskellen på det absolut mørkeste og det absolut lyseste en skærm kan vise. I Optix G273QF er det tydeligt, at de pixels, der skulle være helt sorte, i stedet fremtræder mørkegrå, og det går ud over kontrasten.

Billedet er ellers fint, og skærmen har særlige egenskaber, der får den til at gøre sig godt i spil på pc’en. Det er blandt opdateringshastigheden på 165 Hz, der er med til at give et flimmerfrit billede, og så har skærmen både FreeSync og G-Sync indbygget, så den kan synkronisere de videobilleder, der vises på din skærm, med strømmen af billeder fra dit grafikkort uanset hvilken af de to store producenter, NVIDIA og AMD, der har fremstillet det.

Det er ingen sag at samle skærmen uden brug af værktøj. Foden på bordet og armen, der holder skærmen, skrues hurtigt sammen med en fingerskrue, og så skal skærmen bare klikkes på plads. Det tager kun et par minutter.

Når skærmen først er samlet, er der ikke så mange muligheder for at ændre dens ergonomiske indstillinger. Du kan bare vippe den lidt frem og tilbage.

Der er kun en smal ramme om skærmen, og der er ikke blevet plads til højtalere. Du finder heller ingen knapper på forsiden og kun en power-knap i bunden af skærmen. Der sidder i stedet en smart, lille styrepind på bagsiden til at styre skærmens indstillinger. Det er meget nemt at finde rundt i menuerne, selv om du ikke kan se knappen, når du bruger den. Du behøver ikke at famle rundt for at finde knapper til at vælge menupunkter, for du skal bare trykke på toppen af styrepinden, når det ønskede punkt er markeret.

Der er en del indstillinger at holde styr på, så det er rart, at MSI har gjort en lille ekstra indsats og oversat menuen til dansk og de andre nordiske sprog. Menuen er bygget logisk op, og det er ingen sag at finde rundt i de forholdsvis mange muligheder for at indstille skærmbilledet.


+ Lysstærkt billede

+ Høj opdateringshastighed

– Få ergonomiske muligheder

 

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

MSI G273QF er en udmærket skærm, men til denne pris burde vi få en bedre kontrast og flere ergonomiske indstillingsmuligheder.

Specifikationer

Mærke
MSI
Størrelse
27 tommer
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1200:1
Lysstyrke
300 nits
Format
16:9
Tilslutning
1x Display Port (1.2), 2 x HDMI (2.0)
Paneltype
IPS
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178 grader
Elforbrug
32 watt
Responstid
1 ms GTG
Mål
61,5 x 44,5 x 22,8 cm
Vægt
4,5 kg