Foden er meget stor, men skærmen har alligevel en tendens til at vippe.

LG 27GL850

LG's skærm har et flot billede, men den er besværlig at indstille.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #LG
8.1

LG’s nye 27-tommer skærm, 27GL850, virker lidt voldsom, når man først har fået stillet den op på bordet. Foden stritter ud til begge sider og er næsten lige så bred som selve skærmen, og bag den knejser søjlen, der holder skærmen oppe, så bred som et bordben.

Skærmen er i sig selv mere diskret med tynde rammer og uden synlige knapper eller LED-lys.

LG 27GL850 klarer sig egentlig ret godt til det hele. Den har en lav responstid og kan synkronisere billedopdateringen med dit grafikkort. Og samtidig er har den et skarpt billede med en god farvegengivelse og nogle meget vide betragtningsvinkler, så du kan sidde lidt skævt for skærmen, uden at billedet forvanskes. Skærmen klarer sig rigtig godt i hurtige spil. Vi kunne ikke se antydningen af de problemer, som kan opstå i lidt billigere skærme, hvor skærmbilledet ikke opdateres ordentligt, når der skal vises mange billeder hvert sekund.

Foden og armen, der holder skærmen oppe er tunge og solide, men der er en smule slør i selv ophænget af skærmen, så den har en tendens til vippe lidt, hvis man har et skrivebord, der er ikke er så stabilt.

Det er i øvrigt ret pudsigt, at skærmen ikke kan drejes på foden, for du kan både hæve og sænke, vippe op og ned samt svinge skærmen op på højkant.

Når du skal ændre på skærmens indstillinger, er du nødt til at famle dig lidt frem. Skærmmenuen styres med en lille pind, der af uransagelige grunde er placeret lidt til venstre i skærmens underkant. Vi brugte skærmen i en uges tid, og vi begyndte hver gang at søge efter pinden i midten under LG’s logo, før vi fandt styrepinden efter et par sekunder. Den er en ret central del af skærmen, for det er også den, du bruger til at tænde og slukke med. Her er det særligt irriterende, at du ikke kan slukke direkte, først er nødt til at åbne en menu og vælge “Sluk” som et menupunkt.


+ Flot farvegengivelse

+ God til spil

– Svær at betjene

– Vakkelvornt ophæng

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

LG's skærm har et flot billede, men den er besværlig at indstille.

Specifikationer

Mærke
LG
Størrelse
27 tommer
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
IPS
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178˚ / 178˚
Elforbrug
51 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,5 x 57,4 x 27,4 cm
Vægt
6,1 kg
Andet
Flad