Hullet i armen, der holder skærmen, kan bruges til at holde dine kabler samlet.

Lenovo y32p-30

y32p-30 er en udmærket skærm, men den lever ikke helt op til den høje pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Lenovo
7.8

Lenovos y32p-30 er en forholdsvis dyr skærm, der ikke helt lever op til store prisskilt.

Grundlæggende er der ikke nogle store problemer med skærmen, der især retter sig mod dem, der spiller på computeren. Målgruppen kan blandt andet ses på skærmens høje opdateringsfrekvens og muligheden for at synkronisere skærmbilledets opdatering med computerens grafikkort.

Farvegengivelsen er ikke helt så præcis som de bedste skærme, vi har prøvet, men det er kun noget, der reelt gør en forskel, hvis du skal bruge skærmen til seriøs billedbehandling. Vi var heller ikke ovenud begejstrede for kontrasten, der ødelægges lidt af, at skærmen har svært ved at gengive sort tilfredsstillende. Lyse områder af skærmen har en tendens til at “smitte af” på de sorte dele, så de også bliver svagt oplyst og dermed fremstår svagt grålige. Det er særlig tydeligt, når der er hvide rulletekster på en sort baggrund efter en film.

Ergonomisk fungerer y32p-30 fint. Der er god mulighed for at ændre højden og dreje skærmen fra side til side, og du har nem afgang til bagsidens knapper, der bruges til at indstille skærmen. Knapperne sidder på en lige række, og en af dem kan vippes i alle retninger og bruges til at manøvrere rundt i skærmmenuen.

Skærmen holdes oppe af en stor fod i plastik og aluminium. Den hviler solidt på bordet med hele sin underside, så den er ikke sådan lige at skubbe rundt med.

På bagsiden sidder et basalt udvalg af indgange, og du får også en lille USB-hub, så du fx kan slutte dit tastatur og din mus til skærmen. Armen, der holder skærmen, har et hul, der holder sammen på alle kablerne. Det er mægtig praktisk.


+ God ergonomi

+ Nem betjening

– Lav kontrast

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

y32p-30 er en udmærket skærm, men den lever ikke helt op til den høje pris.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Størrelse
31,5 tommer
Opløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 5 watt
Betragtningsvinkel
178°/178°
Elforbrug
60 watt
Responstid
2 ms
Mål
71,5 x 59,9 x 29,8 cm
Vægt
9,6 kg
Andet
144 Hz