Den buede form forhindrer, at du ser alt for skråt ind på skærmens yderste dele.

Huawei MateView GT

MateView GT er en stor og flot skærm til fin pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Huawei
8.8

Huawei MateView GT virker som en meget dyrere skærm, end den egentlig er.

Den fylder godt op i kontorlandskabet med sine 34 tommer i ekstra bredt format. Det brede udsyn til skærmindholdet er lige så effektivt i computerspil som i almindeligt arbejde i Windows, hvor du snildt kan have tre vinduer åbne ved siden af hinanden. Når du først har vænnet dig til dét, er det svært at gå tilbage til en almindelig skærm i 16:9-format.

Billedet står skarpt og flot på den store skærm. Både farvegengivelsen og lysstyrken ligger i den bedste fjerdedel af de skærme, vi har testet i det seneste års tid. Det er godt klaret til denne pris.

MateView GT har udmærkede ergonomiske indstillingsmuligheder, og skærmen holdes oppe af en robust metalfod, som ikke rokker sig, når du trækker i skærmen for at få den i den ønskede stilling. Du kan vippe og hæve og sænke skærmen, men du kan ikke dreje den til siderne.

Skærmens billedindstillinger klares med en lille styrepind i rammens underkant. Menuerne er intuitivt opbygget, og det er ingen sag fx at skrue op for kontrasten. Du skal trykke på toppen af pinden for at vælge et menupunkt, men den afgiver ikke et klik og du kan ikke mærke, at den er trykket ned. Det er lidt problematisk, for du skal trykke pinden ned for at tænde og slukke for skærmen. Det skabte en lidt pinlig situation, da vi brugte lidt for lang tid på at slukke skærmen første gang og ledte efter en power-knap, indtil vi opdagede, at man skal holde fingeren på pinden i nogle sekunder for at slukke.

Den udgave af MateView GT, vi testede, havde ikke højtalere, men du kan købe en version af skærmen med en stor indbygget soundbar i foden.


+ Flot billede

+ Solid fod

– Dårlig føling med styrepind

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

MateView GT er en stor og flot skærm til fin pris.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Størrelse
34 tommer
Opløsning
3440 x 1440 pixels
Kontrast
4000:1
Lysstyrke
350 cd/m2
Format
21:9
Tilslutning
2 x HDMI, DisplayPort, USB-C (til strøm)
Paneltype
VA
Højttalere
Nej
Responstid
4 ms