Skærmen er i 16:10-format. Den er buet, og det reducerer lysindfald og reflekser.

HP X27qc

Med HP X27qc får du en fin skærmopløsning med et roligt billede og en god lysstyrke. Der er dog sparet på funktioner og udstyr.

af Poul Siersbæk #Skærm #Hewlett Packard (HP)
8.4

HP har skåret ind til benet og har med X27qc produceret en stærk skærm i høj opløsning til en meget fin pris.

27-tommer skærmen er lidt af et fund til prisen. Den brillerer nemlig med en opdateringsfrekvens på 165 Hz og en responstid på kun 2 ms. Det er ret hurtigt for en skærm i denne klasse, og det vil tilfredsstille de fleste computerspillere med et begrænset budget.

HP X27qc er til meget mere end spil, for den høje opdateringsfrekvens giver generelt et roligt billede, uanset om du ser film eller bruger skærmen til billedbehandling.

Skærmbilledet leveres af et VA-panel, som giver en god lysstyrke og en fin kontrast. Farverummet sRGB dækkes med mere end 100 procent, så du kan regne med, at farverne, du ser på skærmen, er præcis, som de skal være. Selv på skærmens neutrale indstilling af farverne var vi godt tilfreds med nuancerne, selv om de fremstod en anelse matte og afdæmpede. Sort blev gengivet jævnt i hele skærmfladen, mens et helt hvidt skærmbillede afslørede en anelse lystab i den nederste del af skærmen.

Indstillingen HP Enhance+ får umiddelbart farverne til at se mere indbydende ud, men det går kraftigt ud over detaljerne, og selv tekst bliver pixeleret.
Vi havde gerne set en HDR-funktion, der kunne styrke detalje- og farvegengivelsen, men det er svært at forlange til prisen.

Designet er rent, og opsætningen er nem at gå til uden værktøj. Skærmen kan vinkles, hæves eller sænkes, og indstillinger klares let via fem knapper på bagsiden.

Skærmen er kun udstyret med et HDMI-stik og en DisplayPort samt tilslutning til hovedtelefoner. Højttalere, webkamera og USB-port må du undvære her.


+ Fin farvegengivelse og lysstyrke

+ Hurtig responstid sikrer et roligt billede.

– Få tilslutningsmuligheder.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Med HP X27qc får du en fin skærmopløsning med et roligt billede og en god lysstyrke. Der er dog sparet på funktioner og udstyr.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27"
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
350 cd/㎡
Format
16:9
Tilslutning
1 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
VA
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178°/ 178°
Elforbrug
28 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,1 x 51,1 x 21,2 cm
Vægt
6,9 kg