Den buede skærm viser et mere ensartet billede end en tilsvarende flad skærm gør, hvis du sidder tæt på skærmen.

HP Omen 34c

Omen 34c har et flot, stort billede i bredt og buet format.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Hewlett Packard (HP)
8.6

Omen 34c er en forholdsvis billig, buet skærm på 34 tommer.  Vi brugte skærmen i tre uger, og den levede 100 procent op til vores forventninger til en all-round computerskærm.

Alle former for indhold tager sig faktisk godt ud på skærmen. Den høje opdateringsfrekvens sørger for, at hurtige sekvenser i spil vises glidende og flot. Film og tv-serier ser også forrygende ud, selv om man må leve med sorte kanter på den brede skærm, når der vises video i det udbredte 16:9-format. Omen 34c er nemlig i formatet 21:9, som minder mere om en biograffilm. Her er den buede form en hjælp, for du ser knapt så skævt ind på de yderste dele af skærmen, som du ville gøre på en flad skærm i samme størrelse.

Ved almindeligt arbejde i Windows er det en stor hjælp, at der er rigeligt plads til, at du kan have to vinduer åbne ved siden af hinanden. Det sparer tid og giver et bedre overblik, når du fx skal kopiere tekst fra en hjemmeside.

Der er indbygget et par stereohøjtalere i Omen 34c, men lyden fra dem er ærlig talt ikke overvældende. Du kan i stedet sætte et par hovedtelefoner i stikket på bagsiden. Her finder du også to HDMI-indgange og en DisplayPort.

Det er lidt svært at styre indstillingerne med knapperne på bagsiden. Vi har før set vellykkede løsninger med en lille styrepind, som giver en god intuitiv fornemmelse af, hvad der foregår, men HP har valgt at bruge knapper, og man ender ofte med at famle sig lidt frem, når indstillingerne skal ændres.

Du skal have god plads på skrivebordet for at kunne klemme 34 tommer-skærmen ind. Allerede da vi pakkede skærmen ud, kunne vi fornemme, at det er solidt kram, for de enkelte dele er ret store og tunge. Det kræver lidt fingersnilde at få skærmens tre primære dele skruet sammen, men det kan klares uden værktøj. Alt låser til hinanden med et betryggende klik, og foden fæstnes med en fingerskrue i bunden.


+ Stor, bredt billede

+ God billedkvalitet

– Besværlige indstillinger

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Omen 34c har et flot, stort billede i bredt og buet format.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
34"
Opløsning
3440 x 1440 pixels
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
400 cd/kvadratmeter
Format
21:9
Tilslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
IPS
Højttalere
2
Betragtningsvinkel
178 / 178 grader
Elforbrug
62 watt, gennemsnit
Responstid
1 ms
Mål
95 x 47,7 x 19,7 cm
Vægt
8 kg