Alle knapper er flyttet om på bagsiden, så skærmen fremstår enkel og elegant.

HP Omen 27qs

Omen 27qs er først og fremmest pengene værd, hvis du indimellem spiller på pc'en.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Hewlett Packard (HP)
9.2

Du får både høj billedkvalitet, god lyd og et fint udvalg af tilslutningsmuligheder i computerskærmen Omen 27qs fra HP.

Skærmen og dens ophæng leveres adskilt, men det tager blot et par minutter at få samlet det hele og sat kablerne i. Fodens to dele er fremstillet i metal og virker meget solide.

Fabriksindstillingen af billedet giver et flot og farvemættet resultat, uden at du behøver at ændre på noget. Hvis du alligevel vælger at pille ved indstillingerne, skal du bruge knapperne på bagsiden af skærmen. Det tager et par forsøg at betjene dem rigtigt, for du kan af gode grunde ikke se på dem og skærmmenuen på samme tid. Da vi fik styr på knapperne, var det dog ingen sag at finde rundt i de mange indstillinger, for de er sorteret logisk i grupper og undergrupper.

Billedet havde en fin lysstyrke, som vi målte til lidt under skærmens lovede 400 cd/m². Lyset er fordelt helt ensartet over hele skærmens areal, og vi kunne uden problemer bruge skærmen, mens solens stråler stod skråt ind på billedet midt på dagen.

Du får mange avancerede funktioner til fx synkronisering af skærmbilledet med computerens grafikkort, og den ekstremt høje opdateringsfrekvens gav et flot og flydende billede både under et skydespil og vores grafiske test.

Lyden fra de indbyggede højtalere er bedre end fra de fleste andre computerskærme, vi har testet. Vi så både YouTube-videoer og hørte musik uden at føle trang til at gribe ud efter hovedtelefonerne.

Hvis du først og fremmest skal bruge en skærm til kontorarbejde, kan du sagtens finde en billigere model, der passer til dine behov. Hvis du på den anden side spiller på computeren i ny og næ, er Omen 27qs faktisk en god skærm til prisen, for den giver dig mange af de avancerede funktioner, som du ellers typisk må betale en endnu højere pris for.


+ Høj opdateringsfrekvens

+ God lysstyrke

+ Solidt bygget

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Omen 27qs er først og fremmest pengene værd, hvis du indimellem spiller på pc'en.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27" / 68,6 cm
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
400 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort, 1 x hovedtelefon, 2 x USB-A
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 3 watt
Betragtningsvinkel
178° / 178°
Elforbrug
33,5 watt
Responstid
1 ms GtG
Mål
61,4 x 36,4 x 5,2 cm
Vægt
7,9 kg