Du kan skyde skærmen 15 centimeter i højden ved blot at skubbe den i den ønskede retning.

HP E27u G5

HP E27u G5 er en fin allround-skærm med indbygget USB-hub.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Hewlett Packard (HP)
8.4

HP E27u G5 er en ualmindelig praktisk skærm til hjemmekontoret. Ud over sin kerneopgave med at levere billedet fra din computer, kan skærmen nemlig også bruges som en ret omfattende USB-hub.

Der kan skrues højt op for skærmens lysstyrke. Vi målte meget tæt på skærmens lovede 350 cd/m² og en typisk kontorskærm ligger omkring 300 cd/m². Skærmens billede vises ved hjælp af et IPS-panel, som har en flot farvegengivelse, og vi kunne endda stille os skråt for skærmen, uden at farverne så ud til at blive det mindste udvaskede. Det er ellers et problem i mange billigere skærmpaneler.

Billedet har en passende opløsning for en 27-tommer skærm. De 2560 x 1440 pixels sidder så tæt, at billedet står skarpt – også hvis du kan lide at sidde meget tæt på skærmen.

E27u G5’s indbyggede filter dæmper den type blåt lys, der har bølgelængder, som virker trættende for øjet. Vi kunne ikke udmiddelbart mærke nogen ændring i den uge, vi testede skærmen, men hvis dine øjne har en tendens til at blive trætte ved skærmarbejde, kan det måske afhjælpes en smule på denne måde.

Du kan skyde skærmen op og ned, og den er monteret på et stort hængsel, så du også let kan dreje den til begge sider. E27u G5 ser elegant ud både forfra og fra siden. Den er monteret på en kraftig arm med en ring til at holde sammen på dine kabler, så de ikke forstyrrer det samlede indtryk.

Den indbyggede USB-hub er en af den slags funktioner, som man hurtigt lærer at sætte pris på. Du kan bruge den til tilslutte forskelligt udstyr til din stationære pc, men det er særligt sammen med en bærbar pc, at hubben virkelig kommer til sin ret: Du skal blot forbinde skærmen med den bærbare via et enkelt USB-C-kabel, og så har du med det samme adgang til alt det ekstraudstyr, der er koblet til skærmen. Det kan fx være mus, tastatur eller eksterne harddiske, og der er hele fem USB-porte til rådighed.

Strømforbruget er en smule lavere end gennemsnittet for 27-tommer-skærme, og prisskiltet er heller ikke overvældende, så det er samlet set en forholdsvis budgetvenlig skærm. Det føles alligevel på ingen måde som en billig skærm, for det er faktisk kun de lidt vakkelvorne indstillingsknapper på bagsiden, der godt kunne trænge til en opgradering. Vi har før testet denne type alsidige kontorskærme, hvor der også var indbygget et godt webkamera. Det havde egentlig også været rart at have i E27u G5, også selv om det havde betydet en lidt bredere ramme rundt om skærmen.


+ Flot, lysstærkt billede

+ Alsidig indbygget hub

– Vakkelvorne knapper

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

HP E27u G5 er en fin allround-skærm med indbygget USB-hub.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27"
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
3 x USB-A, 1 x USB-C 65 watt Power Delivery, 1 x USB-C, 1 x HDMI, 2 x DisplayPort, Ethernet
Paneltype
IPS
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178° / 178°
Elforbrug
34,5 watt
Responstid
5 ms
Mål
61,3 x 36,5 x 7,5 cm
Vægt
7,2 kg